Body butter σουφλέ σοκολάτας

Ένα body butter είναι σε γενικές γραμμές πολύ πιο ενυδατικό από μια απλή κρέμα. Το κακάο θα δώσει μια bronze απόχρωση υγείας στην επιδερμίδα σας κάτω από τον ήλιο.


Το μόνο αρνητικό της συνταγής είναι ότι δεν τρώγεται. Τι άλλο καλύτερο θα βρείτε για το φετινό καλοκαίρι;
Θα χρειαστείτε:
  1. 1 κούπα βούτυρο karite
  2. ½ κούπα λάδι καρύδας
  3. ¼ της κούπας σκόνη κακάο
  4. 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Λιώστε το βούτυρο shea και το λάδι καρύδας σε μεταλλικό μπολ και σε bain marie, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας καλά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσει για 15 - 20 λεπτά της ώρας.


Τοποθετήστε το μπολ με το μίγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Θέλουμε πριν ξεκινήσουμε να το χτυπάμε να έχει κρυώσει αρκετά, αλλά όχι εντελώς. Αν πιστεύετε πως πρέπει να κρυώσει και άλλο τοποθετήστε το στο ψυγείο για άλλα 5 λεπτά. Θα το καταλάβετε γιατί δε θα έχει κανένα ορατό αποτέλεσμα η ανάδευση.
Βγάλτε το και χτυπήστε το με ένα mixer χειρός για 2-3 λεπτά να αφρατέψει. Προσθέστε το κακάο και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά στο μίγμα. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει το μίγμα αφράτη και κρεμώδη υφή.


Τοποθετήστε το μίγμα σε αεροστεγές, αποστειρωμένο δοχείο και αποθηκεύστε το σε δροσερό σημείο του σπιτιού.

Σημειώσεις
  • Όσο το χτυπάτε τόσο θα αφρατεύει και τόσο περισσότερο όγκο θα καταλαμβάνει το προϊόν.
  • Μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε τις ποσότητες των υλικών για περισσότερο ή λιγότερο προϊόν αντίστοιχα.
  • Αν έχετε ζέστη μέσα στο σπίτι το body butter πιθανόν να λιώσει και να διαχωριστεί στα επιμέρους συστατικά του. Το πρόβλημα λύνεται αν τοποθετήσετε το δοχείο για λίγη ώρα στο ψυγείο και το ξαναχτυπήσετε με το mixer.
  • Θα διατηρηθεί για περίπου 6 μήνες, ανάλογα πάντα με τις συνθήκες συντήρησης και χειρισμού.

0 comments:

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF