Tips για σαπούνι με επαγγελματική εμφάνιση

Όταν φτιάχνετε σαπούνι για να το χαρίσετε ή να το πουλήσετε μπορείτε να μεταχειριστείτε μερικά tips που θα δώσουν στο σαπούνι σας επαγγελματικό φινίρισμα. Δυστυχώς οι μπάρες χειροποίητου σαπουνιού συχνά δεν χαρακτηρίζονται από ομοιομορφία και ομοιογένεια, όπως αυτές του εμπορίου που έχουν υποστεί την αντίστοιχη επεξεργασία. Ίσως βέβαια αυτό να είναι και το ατού τους έναντι στη βιομηχανοποίηση του σαπουνιού, παρ' όλα αυτά πρέπει να βελτιώσουμε όσο μπορούμε την εμφάνιση του, ιδίως αν σκοπεύουμε να το πουλήσουμε.


Καθαρισμός από περίσσεια σόδας
Υπάρχουν δύο τρόποι να καθαρίσετε το σαπούνι σας από την περίσσεια σόδας που σχηματίζεται στην επιφάνεια του κατά τη χημική αντίδραση της σαπωνοποίησης· πλύση και καθαρισμός με ατμό. Τοποθετούμε το σαπούνι σε μια σταθερή επιφάνεια και το καθαρίζουμε για μερικά δευτερόλεπτα με ατμό. Του επιτρέπουμε να στεγνώσει και έπειτα το συσκευάζουμε. Ο καθαρισμός με ατμό προϋποθέτει τη χρήση ενός ατμοκαθαριστή και συνίσταται για σαπούνια με υφές και πρόσθετα υλικά στην επιφάνεια, όπως σε αυτά της παρακάτω φωτό.


Το πλύσιμο είναι πιο απλή διαδικασία και ενδείκνυται για σαπούνια με λεία επιφάνεια. Περάστε απλά το σαπούνι κάτω από τρεχούμενο νερό τρίβοντας απαλά ή βρέξτε ένα μαλακό κομμάτι πανί και περάστε την επιφάνεια του. Στεγνώστε το σαπούνι και συσκευάστε το.

Κοπή ακμών
Συνήθως χρησιμοποιούμε ένα ειδικό εργαλείο για να αφαιρέσουμε τις ακμές από το σαπούνι, τόσο για αισθητικούς όσο και πρακτικούς λόγους. Το χειροποίητο σαπούνι που δεν έχει υποστεί την παραπάνω διαδικασία είναι κάπως δύσκολο στο χειρισμό του (το γύρισμα ανάμεσα στις παλάμες) κατά το πλύσιμο.


Συνήθως κόβουμε τις ακμές αφού οι μπάρες έχουν κοπεί και έχει περάσει περίπου μια εβδομάδα ωρίμανσης ώστε να έχει σκληρύνει κάπως το σαπούνι και να μπορέσουμε να το χειριστούμε. Αν το σαπούνι είναι πολύ μαλακό δε θα μπορέσουμε να κόψουμε τις ακμές ομοιόμορφα, ενώ πάλι αν έχει σκληρύνει πολύ θα δυσκολευτούμε και το αποτέλεσμα δε θα είναι λείο.
Τα τεμαχίδια σαπουνιού που αποκόπτονται δεν απορρίπτονται αλλά φυλάσσονται και χρησιμοποιούνται σε επόμενη παρτίδα σαπουνιού ως διακοσμητικά στοιχεία.

Συσκευασία
Υπάρχουν πολλοί και ευφάνταστοι τρόποι να συσκευάσετε το σαπούνι σας. Ένα τόσο μοναδικό και φυσικό προϊόν όπως είναι το χειροποίητο σαπούνι, τυλιγμένο σε μια λαδόκολλα ή σε χαρτί κουζίνας απλά υποβιβάζει το αισθητικό αποτέλεσμα αλλά και τον κόπο σας για να το παρασκευάσετε. Είτε θα χρησιμοποιήσετε κουτάκια, είτε συσκευασία με ειδική μεμβράνη η απόφαση είναι δική σας.




Ετικέτα
Η προσθήκη ετικέτας στο σαπούνι προσδίδει επαγγελματικό "χρώμα". Κρεμαστά ταμπελάκια με κορδέλες ή σπάγκο, αυτοκόλλητες ή χαρτονένιες ετικέτες και ότι άλλο μπορείτε να εμπνευστείτε. Όλα μαρτυρούν προσεγμένο προϊόν που θα το προτιμήσει ο υποψήφιος αγοραστής.

1 σχόλιο:

  1. Το εργαλείο για την κοπή των ακμών που μπορούμε να το βρούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF