tag:blogger.com,1999:blog-3113583057440748924.post2528681066301571023..comments2024-03-10T09:07:58.156+02:00Comments on Χειροποίητον: Πως φτιάχνω γιαούρτιOliviarthttp://www.blogger.com/profile/07941331905848225587noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-3113583057440748924.post-33398019842521913092017-05-12T18:36:29.573+03:002017-05-12T18:36:29.573+03:00Καλησπερα, εχω κατσικες και προσπαθω να κανω γιαου...Καλησπερα, εχω κατσικες και προσπαθω να κανω γιαουρτι αλλα βγενει πολυ αραιο. Εχω παρει γιαουρτομηχανι εχω δοκιμασει πολλες συνταγες αλλα δεν ειμαι ευχαριστιμενη. Αν θελετε στειλτε μου σε μηνυμα την μαρκα των πρβιοτικων που περνετε να κανω την δικη σας μέθοδο sevi.vigaki@gmail.com Kalo brady. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08390539991625964650noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3113583057440748924.post-32847010262613946192016-09-07T16:11:08.807+03:002016-09-07T16:11:08.807+03:00Συγχαρητήρια για το Blog είναι όλα πολύ προσεγμένα...Συγχαρητήρια για το Blog είναι όλα πολύ προσεγμένα. <br />Φτιάχνω γιαούρτι αρκετό διάστημα 6-9 λίτρα την φορά.<br />Αγοράζω γάλα πρόβειο, ανεπεξέργαστο το ζεσταίνω μέχρι τους 80 C και ακολουθώ την διαδικασία που αναφέρει η dimitra μόνο που το κρατώ σε 3λιτρα ταπερ σε ζεστό φούρνο (μέχρι 45οC ) για 8 ώρες. Αν μείνει λιγότερο απλά δεν πήζει. <br />Για μαγιά δεν χρησιμοποιώ παλιό γιαούρτι αλλά κάθε φορά διαλύω 2-3 κάψουλες προβιοτικά μιας καλής εταιρείας που αγοράζω από φαρμακείο. Με τον τρόπο αυτό κρατάω την σωστή αναλογία στον πληθυσμό τους και είμαι σίγουρος για την ποιότητα τους μια και είναι πολύ σημαντικά τόσο για την λειτουργία του εντέρου όσο και για την δυνατότητα του οργανισμού να βρει τα απαραίτητα συστατικά. Τα θερμόφιλα βακτήρια μπορεί να κάνουν ποιό γρήγορα (άρα και φθηνότερα την διαδικασία) αλλά δεν ξέρω πόσο βοηθάνε τον οργανισμό και στη διατήρηση του σωστής πανίδας του εντέρου. Το αποτέλεσμα είναι απίθανο... <br />Καλή επιτυχία Christoshttps://www.blogger.com/profile/08827873487664424637noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3113583057440748924.post-34024145506837473052016-02-23T20:02:24.296+02:002016-02-23T20:02:24.296+02:00Καλησπέρα. Εγώ βράζω το γάλα και αφήνω να κρυώσει....Καλησπέρα. Εγώ βράζω το γάλα και αφήνω να κρυώσει. Ως το 20 μετράω να δέχεται το χέρι μου. Φτιαάχνω το γιαούρτι με τη μαγιά και το βάζω σε πήλινο με καπάκι. Το διπλώνω με μια κουβέρτα, το σταυρωνω και βάζω και μια εικονα πανω.Το αφήνω έτσι όλο το βράδυ και το πρωί το βάζω στο ψυγείο.Έτσι το έκανε η μανούλα μου και πάντα γίνεται τελειο.Καλή επιτυχία.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12340616249870947683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3113583057440748924.post-881211606712886122016-02-23T20:01:08.167+02:002016-02-23T20:01:08.167+02:00Καλησπέρα. Εγώ βράζω το γάλα και αφήνω να κρυώσει....Καλησπέρα. Εγώ βράζω το γάλα και αφήνω να κρυώσει. Ως το 20 μετράω να δέχεται το χέρι μου. Φτιαάχνω το γιαούρτι με τη μαγιά και το βάζω σε πήλινο με καπάκι. Το διπλώνω με μια κουβέρτα, το σταυρωνω και βάζω και μια εικονα πανω.Το αφήνω έτσι όλο το βράδυ και το πρωί το βάζω στο ψυγείο.Έτσι το έκανε η μανούλα μου και πάντα γίνεται τελειο.Καλή επιτυχία.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12340616249870947683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3113583057440748924.post-11730652497399032612016-01-16T00:06:33.323+02:002016-01-16T00:06:33.323+02:00Φίλε Γιάννη στο άρθρο περιγράφω τη μέθοδο που με έ...Φίλε Γιάννη στο άρθρο περιγράφω τη μέθοδο που με έχει βοηθήσει πολύ και είναι σχετικά οικονομική, αυτή δηλαδή με το φορητό ψυγείο. Αν νομίζεις πως υπάρχει κάτι άλλο που θα κάνει πιο εύκολα, ανέξοδα ή καλύτερα τη δουλειά, περιμένουμε νέα σου. Καλή επιτυχία.Oliviarthttps://www.blogger.com/profile/07941331905848225587noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3113583057440748924.post-90565438315372484772016-01-05T18:52:36.732+02:002016-01-05T18:52:36.732+02:00Καλησπέρα, καλή χρόνια. Να είσαστε καλά για την δη...Καλησπέρα, καλή χρόνια. Να είσαστε καλά για την δημοσιοποίηση των γνώσεων σας.<br />Προσπαθώ να βρω μικρό θερμοθάλαμο με σταθερή θερμοκρασία στου 47 βαθμούς για το γιαούρτι,αλλά μέχρι τώρα δεν έχω βρει, μπορείτε να με κατατοπίσετε; Γιάννηςhttps://www.blogger.com/profile/18022090886248752924noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3113583057440748924.post-34616722627473911082013-06-11T18:11:59.486+03:002013-06-11T18:11:59.486+03:00μα αρεσι το blog σας !!!μα αρεσι το blog σας !!!ΑΦΟΊ Π. ΡΟΥΝΤΟΥ Ο.Εhttps://www.blogger.com/profile/13872329164954177853noreply@blogger.com