Δυσκολεύτηκα αρκετά να βρω "χειροποίητη" λύση για ταμπλέτες απορρυπαντικού πλυντηρίου πιάτων που να αφήνει τα πιάτα καθαρά και τη συσκευή άθικτη.
Η παρακάτω συνταγή είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί και σας τη παραδίδω αυτούσια, χωρίς καμία μετατροπή. Δοκιμάστε την!
Θα χρειαστείτε:
Στίψτε λεμόνια και σουρώστε το χυμό τους με ένα σουρωτήρι. Θα χρειαστείτε περίπου 4 κουταλιές της σούπας χυμό ανά κούπα σκόνης. Θέλουμε η σύσταση να είναι υγρή και κολλώδης, ούτε ξερή αλλά ούτε και νερουλή. Ξεκινήστε με 3 κουταλιές χυμό και προσθέτετε ανάλογα ακόμα μία.
Αφήστε το κάπου να στεγνώσει για περίπου 12 ώρες.
Ξεφορμάρετε τους κύβους και αποθηκεύστε τους σε ένα στεγανό κουτί ή σε παλιά συσκευασία από ταμπλέτες. Voila!
Σημειώσεις
Περισσότερες πληροφορίες για τα άλατα Epsom θα βρείτε εδώ. Και για να μη σας μπαίνουν ιδέες, όχι δε μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με απλό θαλασσινό αλάτι.
Δείτε το παρακάτω video καθώς εξηγεί αρκετά απλά τη διαδικασία.
Η παρακάτω συνταγή είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί και σας τη παραδίδω αυτούσια, χωρίς καμία μετατροπή. Δοκιμάστε την!
Θα χρειαστείτε:
- 1 κούπα βόρακα
- 1 κούπα σόδα πλύσης
- ¼ της κούπας άλατα Epsom
- Χυμός λεμονιού
- Παγοκυψέλες
Στίψτε λεμόνια και σουρώστε το χυμό τους με ένα σουρωτήρι. Θα χρειαστείτε περίπου 4 κουταλιές της σούπας χυμό ανά κούπα σκόνης. Θέλουμε η σύσταση να είναι υγρή και κολλώδης, ούτε ξερή αλλά ούτε και νερουλή. Ξεκινήστε με 3 κουταλιές χυμό και προσθέτετε ανάλογα ακόμα μία.
Το λεμόνι θα αρχίσει να αφρίζει μόλις έρθει σε επαφή με τις σκόνες, μην ανησυχήσετε.Το μίγμα θα γίνει ελαφρώς κολλώδες. Ανακατέψτε το καλά και βάλτε το στις παγοκυψέλες με ένα κουτάλι. Χτυπήστε τη παγοκυψέλη στον πάγκο ελαφρά για να καθίσει το μίγμα.
Αφήστε το κάπου να στεγνώσει για περίπου 12 ώρες.
Ξεφορμάρετε τους κύβους και αποθηκεύστε τους σε ένα στεγανό κουτί ή σε παλιά συσκευασία από ταμπλέτες. Voila!
Σημειώσεις
Περισσότερες πληροφορίες για τα άλατα Epsom θα βρείτε εδώ. Και για να μη σας μπαίνουν ιδέες, όχι δε μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με απλό θαλασσινό αλάτι.
Δείτε το παρακάτω video καθώς εξηγεί αρκετά απλά τη διαδικασία.
αληθεια υπαρχουν αυτα τα υλικα στην Ελλαδα? Σε τι καταστημα?
ΑπάντησηΔιαγραφήτι ειναι τα αλατα ΕΜΣΟΜ και που τα βρησουμε
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπερα..ρισπεκτ κ παλι..
ΑπάντησηΔιαγραφήποσες ταμπλετες τετοιες βαζεις σε καθε πλυση;;
εννοω σε γραμμαρια ισως; γιατι τα καλουπια μου διαφερουν απο τα δικα σου..ευχαριστω!
Καλησπέρα. Έχω κάτι μεγάλες παγοκυψέλες και εκεί τις φτιάχνω. Δε τα πάω πολύ καλά με τις ζυγαριές όπως θα έχεις ήδη καταλάβει...
ΑπάντησηΔιαγραφή1000 μπραβο για το μπλογκ σου!τις τελευταιες μερες ξαναγυρισα στην παλια μου συνηθεια...."φτιαξτο μονο σου" και δε μπορω να ξεκολλησω απο τις σελιδες σου....
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκιμασα και αυτη τη συνταγη.στην αρχη με παγοκυψελες...αλλα τωρα αποθηκευω τπ μειγμα σε γυαλινο δοχειο και χρησιμοποιω καθε φορα κουταλακια απο το μειγμα προσθετοντας και 2 σταγονες απορ.πιατων απο πανω!ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!
αααα να σημειωσω οτι αντι για λεμονι βαζω κιτρικο οξυ και εκανε μεγαλη διαφορα!
Καλησπέρα βοηθήσεμε πόσο κιτρικό οξύ έβαλες; Είναι σε σκόνη ή υγρό;
Διαγραφήκαλησπερα..εκανα τις ταμπλετες..ςτσι πως δειχνει το βιντεο..ενω μου στερεοποιουντε κανονικα μετα απο μερικες μερες..καθοντε και λιωνουν..γιατι;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤις άφησες να στεγνώσουν καλά;
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπερα ολιβια..ναι,οπως λες τουλαχιστον 12 ωρες...ξεκαλουπωθηκαν 1 χαρα..οπως φαινεται στη φωτο..
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι μετα απο 3 μερες...κατσανε κ βγαλανε τα υγρα..την εκανα με χυμο λεμονιου απο το σουπερ..οπως δειχνει το βιντεο..γιατι μες το φυσικο χυμο λεμονι η ποσοστητα νομιζω που δινεις ειναι λιγη..ενω στο βιντεο βγαινει και λιγο χυλος!
Καλησπέρα και πάλι !
ΑπάντησηΔιαγραφήΉθελα να ρωτήσω με το "αλάτι πλυντηρίου πιάτων" τι γίνεται; Με αυτό το απορρυπαντικό εξακολουθεί να είναι απαραίτητο;
Επίσης το θαλασσινό αλάτι είναι αλήθεια ότι μπορεί να διαβρώσει το πλυντήριο; Είναι ο λόγος που επιλέγουμε τα epsom στη συνταγή;
Ευχαριστώ και πάλι για τη φιλοξενία!
Γεια εκανα την συνταγη, αλλα μενουν στιγματα και δεν καθαριζουν καλα, μηπως φταιει το νερο που ειναι σκληρό, τι πρεπει να κανω. ευχαειστω
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα σας και συγχαρητήρια για το υπέροχο υπέροχο μπλογκ σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤον χυμό λεμονιού θα μπορούσαμε να το αντικαταστήσουμε με κάποιο άλλο υγρό? ξύδι ίσως?
Καλησπέρα σας Χαίρομαι που σας βρήκα!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυστυχώς με τα σχολιό μου αυτό θα σας απογοητεύσω . Ο βόρακας που αναφέρει η συνταγή είναι ένα υλικό που έχει καταργηθεί εδώ και δεκαετίες από τα απορρυπαντικά διότι έχει σοβαρά οικολογικά θέματα. Το δε άλλας EPSON ήταν σταθεροποιητικό του βόρακα . Οταν βάζει κάποιος λεμόνι ή ξύδι σε αυτή την συνταγή χαλάει την έστω τη λίγη δράση της .
ΑπάντησηΔιαγραφή