Μέλι και κανέλα, για μακροημέρευση



Ο συνδυασμός μελιού και κανέλας χρησιμοποιήθηκε για αιώνες ως φάρμακο στη παραδοσιακή ιατρική της Κίνας και την Ayurveda. Ειδικά το μέλι στην Ayurveda ονομάζεται Yogavahi, που σημαίνει "ο φορέας των θεραπευτικών ιδιοτήτων των βοτάνων στα κύτταρα και τους ιστούς". Τα δύο αυτά συστατικά, με τις μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες, έχουν μακρά ιστορία και απολαμβάνουν μεγάλης τιμής ως σπιτικά γιατροσόφια. Η κανέλα είναι ένα από τα πιο παλιά γνωστά μπαχαρικά και η φήμη του μελιού είναι σταθερά εδραιωμένη δια μέσου των αιώνων.



Τα αιθέρια έλαια της κανέλας και το ένζυμο του μελιού, που παράγει υπεροξείδιο του υδρογόνου μέσα στο σώμα, αποτελούν δύο διατροφικές "βόμβες" που σταματούν την ανάπτυξη μικροβίων και μυκήτων στον οργανισμό.
Χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό σαν ρόφημα, αλλά και σαν τοπικό φάρμακο. Επίσης είναι "συντηρητικά" των τροφίμων, λόγω των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων τους. Η κατανάλωση μελιού και κανέλας έχει πολύ ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό. Ο συνδυασμός αυτός είναι ευεργετικός σε καρδιοπάθειες, στους πόνους της αρθρίτιδας, σε φλεγμονές της ουροδόχου κύστης, στη καταπολέμηση της υψηλής χοληστερίνης και τη δυσπεψία. Επίσης στην απώλεια μαλλιών, σε κρυώματα και γρίπη, σε δερματολογικές παθήσεις, στη παχυσαρκία και γενικά στη μακροημέρευση μας. Είναι αντιγηραντικό, αντικαρκινικό, ενισχυτικό του ανοσοποιητικού και του αναπαραγωγικού συστήματος. Σε γενικές γραμμές είναι αμέτρητες οι παθήσεις ή καταστάσεις στις οποίες βοηθά η κατανάλωση μελιού και κανέλας. Δε θα μπω στη διαδικασία να σας δώσω συνταγές, δε βρίσκω το λόγο. Είτε σε ρόφημα, είτε πάνω στο ψωμί, είτε σα κατάπλασμα ή μάσκα, είτε διαλυμένο στο μπάνιο, είναι μια διατροφική συνήθεια που πρέπει να αποκτήσετε. Μοναδική προϋπόθεση; Να χρησιμοποιείτε αυθεντική κανέλα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ. Αν χρησιμοποιείτε αυθεντική κανέλα Κεϋλάνης και οργανικό μέλι, δεν έχετε να φοβάστε τίποτα.

0 comments:

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF