Ενυδατική κρέμα προσώπου με αλόη

Η αλόη, το πολύ μας γνωστό μας πλέον φάρμακο κατά των τραυματισμών και ερεθισμών του δέρματος, χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια από διάφορους λαούς του κόσμου. Φέρεται να έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε περιπτώσεις ακμής, εγκαυμάτων, ερεθισμών και άλλων δερματοπαθειών.


Αποτελείται κατά 96% από νερό, γεγονός που τη καθιστά εξαιρετικό ενυδατικό και αναπλαστικό παράγοντα για το ανθρώπινο δέρμα, ιδίως για τις ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες, και επιπλέον το ανανεώνει απομακρύνωντας τα νεκρά κύτταρα. Όταν προστίθεται σε αλοιφές και κρέμες η αλόη διαπερνά την εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας και ενυδατώνει βαθιά.
Θα χρειαστείτε:
  1. της κούπας αποσταγμένο ή βρόχινο νερό
  2. της κούπας gel αλόης
  3. ¾ της κούπας αμυγδαλέλαιο
  4. της κούπας βούτυρο κακάο
  5. ¼ κουταλάκι του γλυκού λανολίνη
  6. 30 gr μελισσοκέρι (~2 κουταλιές της σούπας)
  7. 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας
  8. 4 κάψουλες βιταμίνη Ε
  9. Mixer χειρός ή blender
Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία καθαρίστε και αποστειρώστε τα σκεύη που θα μεταχειριστείτε ή που θα έρθουν σε επαφή με τη κρέμα και τα συστατικά της.
Αναμίξτε την υδατική φάση, δηλαδή το gel αλόης, το νερό και το αιθέριο έλαιο σε ένα δοχείο.


Αναμίξτε τη λιπαρή φάση (αμυγδαλέλαιο, βούτυρο κακάο, λανολίνη και μελισσοκέρι) σε ένα άλλο δοχείο. Βάλτε το σε bain marie και λιώστε τα υλικά σας σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τη βιταμίνη Ε, τρυπώντας με μια βελόνα τις κάψουλες και πιέζοντας να βγει το υγρό περιεχόμενο.


Βάλτε το μίγμα των ελαίων σε ένα άλλο καθαρό δοχείο και αφήστε το να κρυώσει ελαφρά. Για να επισπεύσετε τη διαδικασία τοποθετήστε το για μερικά λεπτά στο ψυγείο.
Προσοχή να μη στερεοποιηθεί εντελώς. Θα πρέπει να είναι κρεμώδες και σχετικά συμπαγές πριν αρχίσετε το χτύπημα, όχι όμως να είναι "τούβλο".
Ξεκινήστε να χτυπάτε το μίγμα με το mixer ή το blender σε υψηλή ταχύτητα, με προσοχή και δίχως να πιτσιλάτε τριγύρω.

Ξεκινήστε να ρίχνετε την υδατική φάση στο κέντρο του mixer με "ροή κλωστής", όπως δηλαδή κάνουμε όταν φτιάχνουμε μαγιονέζα. Μαζεύετε το μίγμα που επικάθεται στα τοιχώματα με μια σπάτουλα.
Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι η κρέμα σας να γίνει άσπρη και αφράτη.
Μόλις ενσωματωθεί όλο το νερό στη κρέμα σας και ολοκληρωθεί το χτύπημα βάλτε το προϊόν σε καθαρά και αποστειρωμένα βαζάκια με καπάκι, επικολλήστε ετικέττα με την ημερομηνίας παρασκευής και φυλάξτε το μίγμα σε δροσερό σημείο, ιδανικά στο ψυγείο. Εκεί θα διατηρηθεί για περίπου 4-6 εβδομάδες.

Άλλες απλές παρασκευές με αλόη

Μικτό δέρμα - λιπαρή ζώνη Τ: Αναμίξτε καλά με mixer χειρός 4 κουταλάκια του γλυκού gel αλόης με 1 κουταλάκι φουντουκέλαιο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το τελευταίο ρυθμίζει την παραγωγή του σμήγματος. Η κρεμούλα-gel που θα φτιάξετε δεν είναι καθόλου λιπαρή και μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε καθημερινά. Διατηρείτε τη στο ψυγείο.

Λιπαρό δέρμα: Αναμίξτε με mixer χειρός gel αλόης με σταφυλοκουκουτσέλαιο (σε αναλογίες όπως και παραπάνω). Το έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού εξομαλύνει τη διαδικασία παραγωγής σμήγματος. Εφαρμόζετε ιδανικά μετά το μπάνιο ώστε να "κλειδώσετε" την υγρασία στο δέρμα σας. Διατηρείται στο ψυγείο.

Ξηρό δέρμα: Αναμίξτε με mixer χειρός gel αλόης με αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο ή λάδι argan. Τα συγκεκριμένα έλαια είναι γνωστά για τις ενυδατικές τους ιδιότητες. Εφαρμόζετε το προϊόν μετά το μπάνιο ώστε να "κλειδώσετε" την υγρασία πάνω στο δέρμα. Διατηρείται στο ψυγείο.

Σημειώσεις
Όπως διαπιστώνετε δε χρειάζεται να χρησιμοποιείτε χημικά και συντηρητικά για να φτιάξετε καλλυντικά στο σπίτι για προσωπική χρήση. Το μόνο που θα σας χρειαστεί είναι δημιουργικότητα, αγνά και καλής ποιότητας υλικά και μερικές βασικές γνώσεις.
Πάντα να φτιάχνετε μικρές ποσότητες στην αρχή, ώστε σε περίπτωση αποτυχίας να μην έχετε σπαταλήσει πολύτιμες πρώτες ύλες. Practice makes perfect!
 

51 σχόλια:

  1. Σ ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    Να κάνω μια ερώτηση...
    Την λανολίνη μπορώ να την παραλείψω ή να την αντικαταστήσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορείς να τη παραλείψεις αν δε σου βρίσκεται, δε πειράζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να κανω κ εγω μια ερωτηση καθως...ειμαι λιγο ασχετη!Που θα βρω λανολινη,αμυγδαλελαιο και βουτυρο κακαο?Σε φαρμακειο να υποθεσω?Εχω φυτεψει αλοη εδω και κανα χρονο και εχει γεμισει ολη η αυλη...Σας ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημέρα, πολύ ενδιαφέρον και πολύ όμορφο το blog σας!ΉΘελα να ρωτήσω για τη δοσολογία μία κούπα εννοούμε την μονάδα μέτρησης 1 cup ;;;Και η συγκεκριμένη συνταγή πόσο προϊόν βγάζει;Ευχαριστώ πολύ και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακριβώς. Η συγκεκριμένη συνταγή θα βγάλει 2 βάζα (κανονικά) κρέμας σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλώς βρεθήκαμε και πάλι !
    καλό μήνα, καλή εβδομάδα και καλό...χειμώνα !

    καταπληκτική η συνταγή ! υπέροχη ! έφτιαξα την παραλλαγή για τις λιπαρές επιδερμίδες και το αποτέλεσμα ήταν απίστευτο ! ποτέ δεν είχα δει το δέρμα μου τόσο ενυδατωμένο και υγιές !!!
    συνέχισε την καλή δουλειά κι εμείς θα σε ακολουθούμε σαν πιστοί ακόλουθοι !
    μόνο που θέλω να σε ρωτήσω αν έχεις κάτι για τις πανάδες του προσώπου. μια φίλη μου που έχει πρόβλημα μου ζήτησε αν μπορώ να της φτιάξω κάτι ανάλογο .

    ευχαριστώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μονο σε εμενα δεν απαντησατε!!!Ουτε προηγουμενα να ειχαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυρία Γεωργοπούλου έχω πει επανειλημμένα πως τις πρώτες ύλες και τα υλικά που χρειάζεστε θα τα αναζητήσετε ή σε μαγαζιά με πρώτες ύλες καλλυντικών της περιοχής σας ή στο internet. Δυστυχώς (για εμένα) δε διατηρώ εμπορική επιχείρηση ώστε να σας κατευθύνω προς τα προϊόντα μου και να βγάζω χρήματα. Επίσης δε με πληρώνει κανένας για να κάνω διαφήμιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. προφανως το ειχατε γραψει σε καποια αλλη σελιδα οχι αυτην εδω που διαβασα.δεν εχω διαβασει ολες σας τις σελιδες.Αλλα δε νομιζω να ηταν τοσο κουραστικο να απαντησετε σε μια απορια μιας αναγνωστριας σας!Συγνωμη για την ταλαιπωρια ,θα ψαξω σε καταστηματα καλλυντικων.Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν ήταν κουραστικό δε θα έμπαινα στη διαδικασία να απαντώ σε ερωτήσεις αναγνωστών γενικά. Επειδή είστε καινούργια αναγνώστρια σας γνωστοποιώ πως δε παρέχω πληροφορίες σχετικά με τον τόπο ή τρόπο προμήθειας των πρώτων υλών, τον λόγο τον εξήγησα στο πρώτο μου σχόλιο. Αν έχετε κάποια απορία σχετικά με τη διαδικασία μπορούμε να τη συζητήσουμε. Και σίγουρα δεν έχω "προηγούμενα" μαζί σας όπως είπατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα. Οι κάψουλες πόσα γραμμαρια είναι; Εγώ δεν εχω σε καψουλες αλλα μπουκαλακι.

    Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα σας !Θέλω να δοκιμάσω και εγώ αυτήν την κρεμούλα αλλά έχω μια απορία που θα ήθελα αν μπορείτε να μου λύσετε: πρέπει και σ'αυτή τη συνταγή η υδατική φάση να ζεσταθεί στους 70 βαθμούς όπως περιγράφετε στις γενικές οδηγίες παρασκευής κρέμας ή διαφοροποιείται λόγω αλόης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα σας! Το blog σας έχει γίνει το αγαπημένο μου. Κάθε πρωί περιμένω το μήνυμά σας στο mail μου. Έχετε απαντήσει σε πολλά θέματα, καθώς πάντα προσανατολιζόμουν σε συνταγές για την υγεία και την κοσμετολογία με υλικά προερχόμενα από τη φύση. Την παραπάνω συνταγή την έφτιαξα την περασμένη εβδομάδα (μόλις δηλαδή την ανακάλυψα) με ό,τι υλικά διέθετα, αλλά έβαλα απαραίτητα αλόη την οποία έχω στον κήπο μου. Τα αποτελέσματα στο πρόσωπό μου έγιναν αντιληπτά άμεσα!!!! Το έργο σας είναι ευλογημένο, όπως ευλογημένοι να είστε κι εσείς. Ευχαριστούμε πάρα-πάρα πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λοιπόν η κρέμα είναι άπαιχτη..έβαλα αιθέριο έλαιο ylang-ylang και η αίσθηση είναι καταπλητκική...και ας μην είχα λανολίνη να βάλω...πιο πολύ κουράζει η αποσστείρωση των πάντων παρά η παρασκευή της κρέμας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μηπως εννοείς 3 γραμμάρια κερί γιατί 2 κουταλιές της σούπας είναι περίπου 3 γραμμάρια και τα 30γραμμάρια σε τριμμένο κερί είναι σχεδόν μισό βαζάκι του μελιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πάνο κάποιο λάθος κάνεις. 30 gr κερί είναι περίπου 2 κουταλιές της σούπας. 3 gr κερί είναι κάτι λιγότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλησπερα, να κανω μια ερωτηση: μπορω να αντικαταστησω τη λανολινη με φυτικη γλυκερινη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σαν υλικά δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο οπότε δε βρίσκω λόγο να γίνει μια τέτοια αντικατάσταση. Αν δεν έχεις λανολίνη ή θα προμηθευτείς ή θα τη παραλείψεις εντελώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πραγματικά εκπληκτική κρέμα . . . έχω ενθουσιαστεί . . .συγχαρητήρια ! Ωστόσο, όταν την έβαλα στο ψυγείο έπηξε αρκετά, είναι φυσιολογικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. και εγω εφτιαξα την κρεμα αλλα με βγηκε πολυ σφιχτη,κατι σαν βουτυρο,και πολυ ποσοτητα περιπου 400ml,δεν ξερω αν εκανα λαθος στα γραμμαρια γιατι οι κουπες με μπερδεψαν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. για πόσο καιρό κρατάει η κρέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 3-6 μήνες ανάλογα με τις συνθήκες χρήσης και αποθήκευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα,πολύ κατατοπιστική κι ενημερωτική. Ήδη έχουμε μάθει τόσα μυστικά για καλύτερο τρόπο ζωής. Θέλω να σε ρωτήσω(δεν είμαι αρχάρια) αν μπορώ να παραλείψω το νερό και ν' αντικαταστήσω το βούτυρο κακάο με shea butter και pollawax.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ήθελα να δώσω μια εντελώς φυσική συνταγή, γιαυτό και δε βλέπεις ουσιαστικό γαλακτωματοποιητή στην παρούσα. Μπορείς, εφ'όσον δεν είσαι και αρχάρια, να πειραματιστείς ελεύθερα με άλλα συστατικά και τεχνικές.
    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Αθηνά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα! Έφτιαξα κ γω την κρέμα αλλά ενώ την πρώτη μέρα ήταν αρκετά νερουλη όσο περνούσαν οι μέρες έσφιξε αρκετά κ έγινε σαν βούτυρο. .Πρέπει να τη λιώνω στα χέρια πρώτα για να την εφαρμόσω στο πρόσωπο! Τι μπορεί να έκανα λάθος? Συντηρώ σε δροσερό μέρος όχι στο ψυγείο. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπερα!!!Θελω να σας ρωτησω αν μπορω να αντικαταστησω την αλοη με καποιο αλλο συστατικο γιατι ειμαι εγκυος και διαβασα οτι καλο ειναι να μην χρησιμοποιειται κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. θα μπορουσατε να ας τη δωσετε και σε γραμμαρια,γιατι εφτιαξα μια σημερα αλλα το τζελ της αλοης και το ανθονερο που ειχε η συνταγη τα "ξεβρασε" οποτε δεν μαλλον ειναι πιο ανεξελεγκτο με την κουπα.Σας ευχαριστω!Αθηνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. γειά και από μένα!! παρακολουθώ το μπλόγκ και έχω φτιάξει αρκετά από τα πράγματα με μεγάλη επιτυχία. Εφτιαξα τις προάλλες την συγκεκριμένη κρέμα και βγήκε καταπληκτική. Εβαλα μέσα αιθέριο έλαιο καρύδας και μυρίζει υπέροχα. Ηδη την χρησιμοποιώ 2 βδομάδες και είμαι απόλυτα ευχαριστημένη. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής: Μια γνωστή μου είπε ότι τα αιθέρια έλαια προκαλούν πανάδες γιαυτό και θα πρέπει να μην χρησομοποιώ τη κρέμα το πρωί αλλά το βράδυ. Αυτό που φαντάζομαι ότι μπορεί να ισχύει είναι για το λεμόνι που έχει λευκαντικές ιδιότητες. Ηταν σχεδόν απόλυτη η γνωστή αυτή, και με έβαλε σε σκέψεις, και , παρότι έψαξα στο ίντερνετ αν ισχύει κάτι τέτοιο δεν βρήκα καμία πληροφορία. Γνωρίζω ότι τα έλαια πρέπει να τα χρησιμοποιούμε διαλυμένα σε έλαια βάσης καθώς είναι πολύ ισχυρά. Τελικά είχε δίκιο η ¨γνωστή΄΄;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. KΑΛΗΜΕΡΑ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΕΡΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΑΛΟΙΦΗ ΑΠΟ ΚΕΡΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλημέρα cretan10.
    Όχι, θα χρησιμοποιήσετε μελισοκέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Φίλη athxar ίσως σου έπεσε λίγο παραπάνω μελισσοκέρι ή βούτυρο κακάο. Δεν πειράζει καθόλου, τη λιώνεις ανάμεσα στα δάκτυλα σου και την εφαρμόζεις κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Φίλη viki νομίζω πως αυτό που σου είπε η γνωστή σου είναι κάπως υπερβολικό. Το αιθέριο έλαιο είναι σε πολύ μικρή αναλογία σε σχέση με τον όγκο της αλοιφής ώστε να κάνει ζημιά. Παρ'όλαυτα, για το φόβο των Ιουδαίων, μη τη χρησιμοποιείς πρωί, ιδίως το καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Θα ήθελα να μάθω οι 4 κάψουλες βιταμίνης πόσα γραμμάρια είναι. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλησπερα το απιονισνενο νρρο που περνουμε απο το σουπερ μαρκετ κανει;ειδαλλως μπορω να το αντικαταστησω με ροδονερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλησπέρα σας. Γιατί δεν θερμαινουμε Σε μπεν μαρι και τις δυο φάσεις υδάτινη- λιπαρή αλλά μόνο την λιπαρή; Γνωρίζω ότι η αλόη χάνει τις ιδιότητες της σε υψηλή θερμοκρασία. Απο τη στιγμή που δεν έχουμε θερμάνει τις δυο φάσεις δεν θα γίνει ο διαχωρισμός στην κρέμα; Ο γαλακτωματοποιητης θερμαίνεται στην λιπαρή φάση στους 70 βαθμούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Σε αυτή την παρασκευη για ποιο λόγο δεν θερμαινουμε και τις δυο φάσεις λιπαρή-υδάτινη στους70 βαθμούς παρά μόνο την λιπαρή; Γνωρίζω ότι η αλόη χάνει τις ιδιότητες σε υψηλές θερμοκρασίες αλλά πως θα ομογενοποιηθούν οι δυο φάσεις; Μετά απο καιρό δεν θα γίνει ο διαχωρισμός των δυο φάσεων; Σε άλλες αναρτήσεις σας η απορία μου είναι όσον αφορά τον γαλακτωματοποιητη. Θερμαίνεται στην λιπαρή φάση στους 70 βαθμούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καληςπερα Σας. Για ποιο λόγο δεν θερμαινουμε και τις δυο φασεις στους 70 βαθμούς; Δεν θα υπάρχει διαχωρισμός στην κρέμα; Η αλόη χάνει τις ιδιότητες της σε υψηλές θερμοκρασίες; Ο γαλακτωματοποιητης μπαίνει στην λιπαρή φάση και θερμαινεται στους 70 βαθμούς; Ευχαριστώ πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλημέρ ακαι συγχαρητήρια για το μπλογκ σας. 2 αποριες: 1. για τι τύπου δέρματος προορίζεται αυτή η κρέμα; Κανονικό; 2. Ποια η αποψη σας για την αντικατασταση των ελαιων και βουτυρων με ποιοτητας βρωσιμων; Τα βρωσιμα αντιστοιχα ελαια λογω λιγοτερης επεξεργασιας θα ειναι καλυτερης ποιοτητας ή θεωρειτε οτι ελλοχευουν κινδυνοι αλλεργιων; Προσωπικα στο λαδι καρυδας χρησιμοποιω αγνο οργανικο βρωσιμο και στα καλλυντικα χωρις προβλημα. Ευχαριστω για την απαντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Συγχαρητήρια για την δουλειά σας, είστε αξιέπαινοι. Αφού έχω διαβάσει πάρα πολλά απο το site σας έφτιαξα την ακόλουθη κρέμα: αμυγδαλέλαιο/καστορέλαιο/aloe vera/grape seed oil/macademia oil/χαμομηλέλαιο/βούτυρο κακάο/ροδόνερο/έγχυμα καλέντουλας/μέλι/βιταμίνη Ε/αιθέριο λεβάντα/μελισσοκέρι... πως σας φαίνεται, Πάντως σαν υφή και σαν αίσθηση είναι πολύ καλή.Βέβαια την χτύπησα πολύ με το ραβδομπλέντερ. Εγώ είμαι ενθουσιασμένη, αλλά θέλω να μάθω αν είναι σωστός ο συνδυασμός. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλησπέρα σας,θα ηθελα να κάνω μια ερώτηση που έχει ξανά υπωθει αλλά δεν έχει απαντηθει!πρέπει και οι δύο φάσεις να ειναι στους 70 βαθμούς??ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλημέρα. Εφτιαξα την κρέμα όμως αν και την χτύπησα πολύ καλά διαχωρίστηκαν τα υγρα΄απο τα έλαια. Τι έφταιξε; Στην συνέχεια πρόσθεσα περίπου 2 ml Βόρακα και τότε έγινε μία τέλεια κρέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλημέρα, έφτιαξα την κρέμα τηρώντας κατά γράμμα τις αναλογίες και τα υλικά και, αν και τη χτύπησα πολλή ώρα στο μίξερ χειρός στη δυνατή ταχύτητα, δεν ενώθηκαν τα υγρά με τα λιπαρά υλικά τελικά. Στο βαζάκι διαχωρίστηκαν. Παρακαλώ απαντ΄σητε μου τι πήγε στραβά και αν μπορώ να κάνω κάτι τώρα για να το διορθώσω,ώστε να μην πετάξω το παρασκεύασμα. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλημέρα, έφτιαξα την κρέμα τηρώντας κατά γράμμα τις αναλογίες και τα υλικά και, αν και τη χτύπησα πολλή ώρα στο μίξερ χειρός στη δυνατή ταχύτητα, τα υλικά δεν αναμείχθηκαν. Παρακαλώ πείτε μου τι μπορεί να πήγε στραβά και αν μπορώ να κάνω κάτι τώρα (πχ να τη χτυπήσω κι άλλο), ώστε να μην πετάξω όλο το παρασκεύασμα. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Συγχαρητηρια για το block σας.Φτιαχνω bcold cream αλλα ειναι πολυ λιπαρη (3/4 λαδι και 1/4 νερο) και εχω βγαλει μικρες κυστουλες στο προσωπο. Ειμαι 69 ετων το δερμα μου σε καλη κατασταση χωρις ρυτιδες μονο χαλαρωση στο σαγωνι ελαφρα.Θα με βοηθησει η κρεμα αλοης η κατι αλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλημερα! θα μπορουσατε να τα γραψετε με γραμμαρια αν ειναι ευκολο.ευχαριστω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλησπερα!!!αντι για νερο αποσταγμενο αν βαλω ανθονερο θα γινει καλο η θα χαλάσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. επιδη εχω πολλες αλοες κ ασχολουμε οταν τις αναμυγνειο με λαδια η ακομα και σκετη ,ακομα και στο ψυγειο ετα απο λιγες μερες μαυριζει..ο μονοσ τροποσ που εχω βρει ειναι να χρησιμοπειο σα βαση καποια ετοιμη ενυδατικη...υπαρχει καποια αλλη λυση??ευχαριστω..α και μου βγενει κ πολη νερουλη...Η αλοες μου ειναι εξρτικης ποιοτητας και χρησημοποιω 5αετις κ πανω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Γεια σας!
    Είμαι καινούργια στο blog!
    Μπορείτε να μου πείτε τις παραπανω ποσοτητες της συνταγής σε γραμμάρια?
    Επισης αντί για λανολίνη μπορώ να βάλω Phytocream?
    Και θελοντας να προσθέσω μέλι, σε τι ποσότητα?
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF