Εμφάνιση αναρτήσεων με ετικέτα Shea. Εμφάνιση όλων των αναρτήσεων

Body butter σουφλέ σοκολάτας

Ένα body butter είναι σε γενικές γραμμές πολύ πιο ενυδατικό από μια απλή κρέμα. Το κακάο θα δώσει μια bronze απόχρωση υγείας στην επιδερμίδα σας κάτω από τον ήλιο.


Το μόνο αρνητικό της συνταγής είναι ότι δεν τρώγεται. Τι άλλο καλύτερο θα βρείτε για το φετινό καλοκαίρι;
Θα χρειαστείτε:
  1. 1 κούπα βούτυρο karite
  2. ½ κούπα λάδι καρύδας
  3. ¼ της κούπας σκόνη κακάο
  4. 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Λιώστε το βούτυρο shea και το λάδι καρύδας σε μεταλλικό μπολ και σε bain marie, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας καλά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσει για 15 - 20 λεπτά της ώρας.


Τοποθετήστε το μπολ με το μίγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Θέλουμε πριν ξεκινήσουμε να το χτυπάμε να έχει κρυώσει αρκετά, αλλά όχι εντελώς. Αν πιστεύετε πως πρέπει να κρυώσει και άλλο τοποθετήστε το στο ψυγείο για άλλα 5 λεπτά. Θα το καταλάβετε γιατί δε θα έχει κανένα ορατό αποτέλεσμα η ανάδευση.
Βγάλτε το και χτυπήστε το με ένα mixer χειρός για 2-3 λεπτά να αφρατέψει. Προσθέστε το κακάο και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά στο μίγμα. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει το μίγμα αφράτη και κρεμώδη υφή.


Τοποθετήστε το μίγμα σε αεροστεγές, αποστειρωμένο δοχείο και αποθηκεύστε το σε δροσερό σημείο του σπιτιού.

Σημειώσεις
  • Όσο το χτυπάτε τόσο θα αφρατεύει και τόσο περισσότερο όγκο θα καταλαμβάνει το προϊόν.
  • Μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε τις ποσότητες των υλικών για περισσότερο ή λιγότερο προϊόν αντίστοιχα.
  • Αν έχετε ζέστη μέσα στο σπίτι το body butter πιθανόν να λιώσει και να διαχωριστεί στα επιμέρους συστατικά του. Το πρόβλημα λύνεται αν τοποθετήσετε το δοχείο για λίγη ώρα στο ψυγείο και το ξαναχτυπήσετε με το mixer.
  • Θα διατηρηθεί για περίπου 6 μήνες, ανάλογα πάντα με τις συνθήκες συντήρησης και χειρισμού.
Learn more »

Βούτυρο Karité

Το βούτυρο karité ή αλλιώς shea butter είναι ένα κιτρινωπό ή ιβουάρ στο χρώμα φυτικό λίπος, που έχει αφαιρεθεί από τον καρπό του αφρικανικού δέντρου Vitellaria paradoxa με έκθλιψη.

Χρησιμοποιείται ευρέως στα καλλυντικά ως ενυδατικός παράγοντας σε κρέμες, αλοιφές ή lotion. Στην Αφρική, το βούτυρο karité χρησιμοποιείται ευρέως στο μαγείρεμα, ως μέσο αδιαβροχοποίησης διαφόρων υλικών, στο χτένισμα, στη παρασκευή κεριών, καθώς επίσης και ως συστατικό θεραπευτικών αλοιφών. Στη Ghana, το χρησιμοποιούν ως lotion για την προστασία και ενυδάτωση του δέρματος κατά τη διάρκεια της ξηρασίας. Στη Νιγηρία κάνουν με αυτό εντριβές σε πονεμένους μύες και αρθρώσεις.
Learn more »
Print Friendly and PDF