Diisopropyl dimer dilinoleate

Παράγεται από την αντίδραση ισοπροπυλικής αλκοόλης με λινολεϊκό οξύ, ένα απαραίτητο λιπαρό οξύ που προέρχεται από φυτικά λίπη. Είναι ένα άχρωμο και θολό υγρό.

Είναι ένα πλούσιος λιπαντικός και ενυδατικός παράγοντας που δίνει στην επιδερμίδα απαλή και λεία όψη. Επίσης επιτρέπει στις χρωστικές ουσίες να διασκορπιστούν ομοιόμορφα, στο διάλυμα στο οποίο προστίθεται.
Χρησιμοποιείται κυρίως σε προϊόντα μακιγιάζ, όπως make up, κραγιόν, σκιές, lip gloss, καθώς και σε αντιηλιακά και ενυδατικές αντιγηραντικές κρέμες.

Ασφάλεια
Δεν έχει επιδείξει ερεθιστικές παρενέργειες, τοξικότητα ή καρκινογένεση. Έχει εγκριθεί ως ασφαλές πρόσθετο καλλυντικών στην Ευρώπη και την Αμερική. Όταν απλωθεί σκέτο στην επιδερμίδα δεν απορροφάται, γεγονός που οδήγησε στο συμπέρασμα πως ακόμα και σε υψηλές συγκεντρώσεις του συστατικού, είναι ασφαλές. Σε κραγιόν, έχει χρησιμοποιήθει σε αναλογία μέχρι 53%, χωρίς προβλήματα.

0 comments:

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF