Lotion σώματος με μελισσοκέρι

Κακά τα ψέμματα. Αν δε χρησιμοποιήσεις κάποιο γαλακτωματοποιητή, κρέμα ή lotion δε βγαίνει. Αμέτρητες οι συνταγές για lotion στο διαδίκτυο, αμέτρητες και οι μπαρούφες που γράφει ο καθένας.


Κυκλοφορούν πολλά μπαρουφοvideo και μπαρουφοσυνταγές στο net, γιαυτό τη προσοχή σας. Μέχρι και βόρακα έχω βρει να βάζουν ως γαλακτωματοποιητή, ενώ είναι τοις πάσι γνωστό πως ο βόρακας δε μπαίνει σε καλλυντικά. Αν δε πάθεις, δε θα μάθεις, λέει ο λαός και επειδή θέλω να σας γλυτώσω από πεταμένα λεφτά σε πρώτες ύλες, ταλαιπωρία και πτώση ηθικού, θα σας δώσω μια συνταγή για εύκολη lotion με μελισσοκέρι.
Η παρασκευή lotion με μελισσοκέρι είναι κομματάκι δύσκολη υπόθεση γιατί δεν έχουμε τη διευκόλυνση του γαλακτωματοποιητή. Το μελισσοκέρι είναι μεν γαλακτωματοποιητής, αλλά είναι σχετικά αδύναμος και θέλει χτύπημα. Η υφή της lotion είναι όμορφη, απαλή και με τη σωστή ρευστότητα και είναι ελαφρώς πιο λιπαρή από μια συνηθισμένη σπιτική lotion με κάποιον άλλο γαλακτωματοποιητή. Θα αργήσει να απορροφηθεί και θέλει καλή επάλειψη. Επίσης να γνωρίζετε πως το καθάρισμα των σκευών που θα χρησιμοποιήσετε, μετά τη παρασκευή, είναι λίγο μανίκι, εξαιτίας του κεριού. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε ξεχωριστά σκεύη, αποκλειστικά για τη παρασκευή καλλυντικών.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • ¼ κούπας λάδι καρύδας
  • ¼ κούπας μελισσοκέρι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού βιταμίνη Ε
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο της προτίμησης σας
Λιώνουμε τα υλικά μας σε bain marie ανακατεύοντας καλά, να ενσωματωθούν. Μπορείτε να τα βάλετε εξ'αρχής σε ένα καθαρό και αποστειρωμένο γυάλινο βάζο (από μαγιονέζα, πίκλες κτλ.).


Κλείστε το καπάκι και βυθίστε το βαζάκι κατά τα 3/4 στο ζεστό νερό του bain marie, ανακινώντας κατά διαστήματα, μέχρι να λιώσει τελείως το μελισσοκέρι (λιώνει πιο αργά από τα υπόλοιπα). Προσοχή μη πέσει νερό μέσα στο βαζάκι. Μόλις λιώσουν τα υλικά σας, αποσύρετε από το bain marie και αφήστε το να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Όσο θα γίνεται αυτό, ανακατεύετε κατά διαστήματα 15 λεπτών το μίγμα με ένα πηρούνι.


Μετά προσθέστε τη βιταμίνη Ε και το αιθέριο έλαιο και ανακατέψτε καλά να ενσωματωθούν με το υπόλοιπο μίγμα.
Έτοιμη η σπιτική σας lotion!

Σημειώσεις
  • Η lotion αυτή είναι ιδανική για τα ταλαιπωρημένα χεράκια σας, ιδίως το χειμώνα. Είναι όμως κατάλληλη και για όλο το υπόλοιπο σώμα.
  • Η επιλογή των ελαίων είναι ενδεικτική. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα λάδια, ανάλογα με τη προτίμηση σας.
  • Μη περιμένετε να φτάσετε στην υφή ή απορροφησιμότητα των προϊόντων του εμπορίου. Αυτές οι παράμετροι επιτυγχάνονται μόνο με τη προσθήκη χημικών που, στη περίπτωση μας, θέλουμε να αποφύγουμε.
  • Αν θέλετε καλύτερο αποτέλεσμα κρέμας, χτυπήστε το μίγμα με ένα μιξεράκι χειρός ή καφέ, απευθείας μέσα στο βαζάκι, αντί για το πηρούνι, όσο το μίγμα θα κρυώνει.
  • Αν θέλετε να επισπεύσετε τη διαδικασία, μπορείτε να το βάζετε κατά διαστήματα στο ψυγείο και να το βγάζετε για χτύπημα, μέχρι να φτάσει τη θερμοκρασία δωματίου.
  • Αν μειώσετε τη ποσότητα κεριού της συνταγής, μπορεί ακόμα και να μπει σε δοχείο με αντλία.
  • Θα διατηρηθεί για 3 μήνες σε δροσερό και σκοτεινό περιβάλλον, εφ'όσον προσθέσετε ως συντηρητικό τη βιταμίνη Ε. Αν τη παραλείψετε θα σας κρατήσει για λιγότερο χρόνο.

4 σχόλια:

  1. πάλι εδώ με ερώτηση.
    αν αντί για ελαιόλαδο και καρυδέλαιο βάλω macadamia oil, καροτέλαιο, χαμομηλέλαιο και αμυγδαλέλαιο δεν θα έχω το ιδανικό αντιηλιακό σώματος; κι αν επιπλέον με την βιταμίνη Ε προσθέσω και αιθέριο έλαιο tae tree δεν θα διατηρηθεί ακόμα περισσότερο και στην παραλία ακόμα;
    την ποσότητα από το μελισσοκέρι δεν την αλλάζω για να μου παραμείνει "σφιχτό".
    ρωτώ για να μαθαίνω πριν πειραματιστώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερα!την βιταμινη ε σε τι μορφη την παιρνουμε;σε σκονη;γενικα πως πωλειται;
    Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα. Τη βιταμίνη Ε τη βρίσκουμε σε υγρή μορφή (λάδι) ή σε κάψουλες που τις τρυπάμε με μια βελόνα και εξάγουμε το λαδάκι που περιέχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα σας. Για να φτιάξουμε λοσιόν σε αντλία πόσο μελισσοκέρι να βάλουμε; Ευχαριστώ. Δέσποινα Ζαχαριάδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF