Φτιάξε αρωματικό για το αυτοκίνητο

Ποιός δεν έχει αγοράσει κρεμαστό, αρωματικό, χάρτινο δεντράκι για το αυτοκίνητο του, πριν βγουν στην αγορά τα πιο space αρωματικά σε βαζάκι ή άλλες μορφές;
Μήπως ήρθε η ώρα να το φτιάξουμε μόνοι μας, όπως πάντα με αγνά και μη τοξικά υλικά; Το μυστικό συστατικό της συνταγής είναι ο κετσές ή τσόχα (στα αγγλικά λέγεται wool felt). Το βρίσκουμε σε καταστήματα με υφάσματα και υλικά ραπτικής σε μορφή φύλλου και σε ότι χρώμα μπορούμε να φανταστούμε. Προέρχεται από το τριμμένο μαλλί του προβάτου. Μπορεί να γίνει και με στυπόχαρτο, όμως το αποτέλεσμα δε θα είναι και τόσο ωραίο αισθητικά. Το στυπόχαρτο ζαρώνει όταν απορροφά υγρό, με αποτέλεσμα το αρωματικό σας να μη κρατήσει το ωραίο του σχήμα.

Θα χρειαστείτε:
Ένα κομμάτι κετσέ
Λίγο βαμβακερό σπάγγο
Αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας

Βήμα 1 - Το κόψιμο
Κόβουμε το κετσέ στη διάσταση και το σχήμα που θέλουμε. Συνήθως 10-12 εκατοστά σε ύψος αρκούν. Κόψτε το σε ότι σχήμα προτιμάτε· δεντράκι, ψαροκόκκαλο, καραμούζα, χταπόδι, εξωγήινο... Αν θέλετε να διευκολυνθείτε, κόψτε πρώτα ένα κομμάτι χαρτί με το σχέδιο και χρησιμοποιήστε το σαν μπούσουλα για να κόψετε όμορφα το κετσέ (μη σας πουν και άτεχνους).

Βήμα 2 - Ο σπάγκος
Κάντε μια τρύπα στο πάνω μέρος του σχήματος για να περάσετε το σπάγγο, από τον οποίο θα κρεμάσετε το αρωματικό σας μέσα στο αυτοκίνητο.


Βήμα 3 - Ο αρωματισμός
Ρίξτε πάνω στο σχήμα που κόψατε αρκετές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο που προτιμάτε ώστε να ποτίσει, όχι όμως υπερβολικά για να μη στάζει. Προτιμήστε αρώματα που αναζωογονούν, όπως μέντα και ευκάλυπτο ή ότι άλλο προτιμάτε. Μπορείτε να κάνετε και συνδυασμούς αιθέριων ελαίων, απλά σιγουρευτείτε οτί ταιριάζουν μεταξύ τους.
Tip της ημέρας: Οι φαρμακοποιοί και οι αρωματοπώλες εμπορεύονται και χύμα αιθέρια έλαια, με σαφώς πιο οικονομική τιμή από τα εμφιαλωμένα των επώνυμων εταιρειών. Προτιμήστε αυτά όταν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε για αρωματισμό, για να μην εκτοξεύετε το budget του προϊόντος σας.
Η μυρωδιά θα είναι πολύ έντονη στην αρχή και μπορεί να φαίνονται οι κηλίδες από τις σταγόνες του αιθέριου ελαίου. Μην ανησυχήσετε, είναι φυσιολογικό. Η έντονη μυρωδιά θα εξατμιστεί και οι στάμπες θα εξαφανιστούν μετά από λίγη ώρα, όσο θα απορροφάται το έλαιο από το κετσέ.

Βήμα 4 - Το κρέμασμα
Το καλύτερο σημείο να κρεμάτε τα αρωματικά αυτοκινήτου είναι στο πίσω κάθισμα, στα άγκιστρα που έχει δίπλα στο παράθυρο. Εκεί δηλαδή που βάζουμε συνήθως κρεμάστρες με ρούχα, όταν δε θέλουμε να τσαλακωθούν κατά τη μεταφορά. Αποφύγετε το μπροστινό καθρέπτη, για να μη σας κόβει την ορατότητα.


Δυστυχώς επειδή τίποτα δε διαρκεί για πάντα, το άρωμα θα φύγει μετά από κάποιες μέρες. Μπορείτε να φτιάξετε καινούριο αρωματικό και να πειραματιστείτε με νέους συνδυασμούς αρωμάτων. Εύκολο εεε;;
Εγώ βρήκα το ιδανικό σχήμα για το αυτοκίνητο μου.
Αρωματικό σε σχήμα bacon! Χαχα!

1 σχόλιο:

  1. Είναι το ίδιο υλικό με αυτο που χρησιμοποιούν τα παιδιά στις κατασκευές τους το felp? Η εκείνο είναι φτηνιάρικο και δεν κάνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF