Σπιτική πούδρα για το μωρό σας

Μερικές φορές κάθομαι και αναρωτιέμαι γιατί να έχουμε κάνει τη ζωή μας τόσο δύσκολη. Για το καθετί πλέον υπάρχει και ένα εξειδικευμένο εμπορικό προϊόν, που οφείλουμε να χρησιμοποιούμε, γιατί αν δε το κάνουμε τότε δε κάνουμε το καλύτερο για εμάς και την οικογένεια μας.
Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι ποτέ κανένας δε μας έδειξε μια φυσική εναλλακτική. Μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας σας έχετε υλικά με τα οποία μπορείτε να φτιάξετε άπειρα προϊόντα καθημερινής χρήσης, εύκολα, γρήγορα και με απείρως μεγαλύτερη ασφάλεια από αυτά των ραφιών του super market. Ένα από αυτά είναι η παιδική πούδρα.
Αποφύγετε το talc του εμπορίου με κάθε κόστος, γιατί αποτελείται από ουσίες συγγενικές με τον ασβέστη, ο οποίος προκαλεί ερεθισμούς και συνδέεται με την εμφάνιση διαφόρων τύπων καρκίνου.
 


Θα χρειαστείτε:
  1. ½ κούπα σκόνη arrowroot (αν δε βρείτε μεταχειριστείτε corn flour)
  2. 1 κουταλάκι του γλυκού άνθη χαμομηλιού ή καλέντουλας
Βάλτε το χαμομήλι ή τη καλέντουλα στο multi ή στο blender και κάντε τα σκόνη. Αναμίξτε το καλά με το αραρούτι (ή το corn flour) και βάλτε το σε ένα παλιό μπουκάλι από talc ή σε ένα απλό, καθαρό πλαστικό μπουκάλι, αφού πρώτα ανοίξετε τρύπες στο καπάκι για να πέφτει η σκόνη. Τόσο απλά.

0 comments:

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF