Προλάβετε τις ραγάδες της εγκυμοσύνης

Ραγάδες. Πονοκέφαλος για τις περισσότερες γυναίκες. Ήρθαν για να μείνουν και δε φεύγουν με τίποτα. Τι και αν επενδύσατε σε πανάκριβες αλοιφές και θεραπείες; Αυτές εκεί.


Είτε λόγω εγκυμοσύνης, είτε λόγω απότομης αυξομείωσης βάρους, οι ραγάδες αποτελούν ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα που οφείλεται στη μείωση της ελαστικότητας του δέρματος και στην έντονη διάταση του. Η πικρή αλήθεια είναι πως δε μπορούμε να κάνουμε κάτι σημαντικό όταν εμφανιστούν, πέρα από το χειρουργικό μαχαίρι ή laser, μπορούμε όμως να τις προλάβουμε εν τη γενέσει τους.
Η παρακάτω αλοιφή κρατάει το δέρμα της κοιλιάς μαλακό και ελαστικό και αποτρέπει τη δημιουργία ραγάδων. Επιπλέον, αν υπάρχουν ήδη ραγάδες από τη πρώτη εγκυμοσύνη, θα σας βοηθήσει να απαλύνετε τις ήδη υπάρχουσες και να προλάβετε τυχόν εμφάνιση νέων.
Θα χρειαστείτε:
  1. ¼ της κούπας βούτυρο κακάο ή shea butter
  2. ¼ της κούπας λάδι καρύδας
  3. 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  4. 1 κουταλιά της σούπας gel αλόης
  5. 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα άνθη καλέντουλας
  6. ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη ginger
  7. 4 κάψουλες βιταμίνη Ε
  8. 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομήλι
Βάλτε σε ένα μπρίκι σε bain marie το ελαιόλαδο, την αποξηραμένη καλέντουλα και τη σκόνη ginger. Θερμάνετε τα σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 30 λεπτά ώστε να εκχυλιστούν τα συστατικά τους.
Αποσύρετε από τη φωτιά και σουρώστε το λάδι με ένα φίλτρο του καφέ. Μετά το σούρωμα πρέπει σας έχουν απομείνει τουλάχιστον 2 κουταλιές της σούπας λάδι.
Ξαναβάλτε το λάδι στο μπρίκι και προσθέστε το βούτυρο κακάο και το λάδι καρύδας. Λιώστε τα όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά, σε bain marie πάντα, και ανακατέψτε καλά να ενσωματωθούν.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το gel αλόης, τη βιταμίνη Ε και το αιθέριο έλαιο.
Βάλτε το μίγμα σε ένα καθαρό και αποστειρωμένο βαζάκι και αφήστε το να στερεοποιηθεί.

Σημειώσεις
Χρησιμοποιήστε το όσες φορές θέλετε πριν, κατά τη διάρκεια ή και μετά τη περίοδο της εγκυμοσύνης.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι βερίκοκου ή αμυγδαλέλαιο αντί για το ελαιόλαδο.
Αν θέλετε να αποκτήσει υφή κρέμας, χτυπήστε μίγμα με το mixer του καφέ όσο αυτό θα κρυώνει.
Δείτε εδώ τη λίστα με τα αιθέρια έλαια που θεωρούνται ασφαλή για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο αντί για το χαμομήλι που προτείνω.
Θα διατηρηθεί σε δροσερό και σκιερό μέρος για 6-9 μήνες.

0 comments:

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF