Σαπούνι προσώπου με tea tree κατά της ακμής

Το παρακάτω σαπούνι έχει ήπιες στυπτικές ιδιότητες και είναι κατάλληλο για δέρματα με φραγμένους πόρους και προδιάθεση για σπυράκια και ακμή. Καθαρίζει σε βάθος και εξολοθρεύει τα βακτήρια που προκαλούν τα αντιαισθητικά σπυράκια.


Δε χρειάζεται να ξαναπώ πως τα χειροποίητα καλλυντικά είναι πολύ ανώτερα από αυτά του εμπορίου, μιας και εμείς είμαστε αυτοί που ελέγχουμε τι περιέχουν. Και τα καλλυντικά μας περιέχουν μόνο αγνά και φυσικά συστατικά που δε μας ερεθίζουν και δε μας δηλητηριάζουν.
Η συνταγή περιέχει λεβάντα, λεμονόχορτο και νερατζιά (petitgrain) που μειώνουν την υπερπαραγωγή σμήγματος. Η αλόη και η γλυκερίνη επιδιορθώνουν το δέρμα και μαλακώνουν τους πόρους. Το tea tree σκοτώνει τα βακτήρια, ενώ το χαμομήλι απαλύνει τον ερεθισμό και την ερυθρότητα της επιδερμίδας.
Θα χρειαστείτε:
  1. ½ κούπα ανθόνερο λεβάντας (Hydrosol)
  2. 2 κουταλιές της σούπας γλυκερίνη
  3. 2 κουταλιές της σούπας υγρό σαπούνι ελιάς (χειροποίητο ή έστω από το φαρμακείο)
  4. 2 κουταλιές της σούπας gel αλόης
  5. 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο petitgrain
  6. 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονόχορτο
  7. 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree
  8. 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομήλι
Αναμίξτε όλα τα υλικά σε ένα σκουρόχρωμο, αποστειρωμένο, γυάλινο μπουκάλι. Ανακινείστε το καλά. Αφήστε το για 24 ώρες να αναμιχθούν τα συστατικά του πριν το χρησιμοποιήσετε.
Για να το χρησιμοποιήσετε βρέξτε το πρόσωπο σας με νερό και κάντε απαλό massage στο πρόσωπο με λίγο από το προϊόν. Ξεπλύνετε καλά και εφαρμόστε από πάνω την ενυδατική κρέμα κατά της ακμής.
Ανακινείτε το μίγμα καλά πριν από κάθε χρήση.

0 comments:

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF