Scrub σώματος με λεμόνι και αλάτι

Σε παλαιότερο άρθρο μάθαμε να φτιάχνουμε scrub σώματος με ζάχαρη. Σε άλλη ανάρτηση είχαμε ασχοληθεί με το scrub προσώπου με βανίλια και λεβάντα. Σήμερα θα ασχοληθούμε με την "αλμυρή" εκδοχή του σπιτικού απολεπιστικού, δηλαδή με λεμόνι και αλάτι.


Η συστηματική απολέπιση αφήνει το δέρμα μαλακό και λαμπερό, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και επιτρέπει στο νέο δέρμα να αναπνεύσει και να λάμψει. Επιπλέον απομακρύνει τις ακαθαρσίες που ευθύνονται για το σχηματισμό μαύρων στιγμάτων και σπυριών. Αυτή η απλή συνταγή για body scrub περιλαμβάνει 3 υλικά και 1 βότανο.
Θα χρειαστείτε:
  1. ½ κούπα άλατα Epsom
  2. 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  3. το χυμό από ένα λεμόνι ή lime
  4. το βότανο της επιλογής σας (προαιρετικά)
Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε τα άλατα epsom με το ελαιόλαδο.


Στύβουμε το λεμόνι ή το lime και προσθέτουμε το χυμό στο μίγμα ανακατεύοντας καλά.


Τελευταίο προσθέτουμε το κοπανισμένο βότανο, περίπου μια κουταλιά της σούπας, και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί.


Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα βάζο με καπάκι και το χρησιμοποιούμε μια φορά την εβδομάδα για απαλό και λαμπερό δέρμα.

Γιατί επιλέγω τα συγκεκριμένα συστατικά;
Άλατα Epsom: Το συγκεκριμένο αλάτι είναι ένα μοναδικό καλλυντικό προϊόν για την επιδερμίδα. Πρόκειται για ένα φυσικό ορυκτό που αποτελείται από θειικό μαγνήσιο σε μορφή τέτοια που είναι πολύ εύκολο να απορροφηθεί από το δέρμα. Μαλακώνει την επιδερμίδα, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, μειώνει τη φλεγμονή του δέρματος και χαλαρώνει τους μύες κάτω από τις στιβάδες του δέρματος. Μπορεί να αντικατασταθεί από χοντρό θαλασσινό αλάτι, αλλά τα αποτελέσματα δε θα είναι τα ίδια. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Ελαιόλαδο: Δε χρειάζεται να πούμε περισσότερα για το ελαιόλαδο και τις ιδιότητες του πάνω στην επιδερμίδα. Τη μαλακώνει και την αφήνει μεταξένια, χωρίς παράλληλα να τη βαραίνει πολύ.
Χυμός λεμονιού ή lime: Το λεμόνι και το lime δρουν σαν φυσικά λευκαντικά πάνω στην επιδερμίδα, απομακρύνοντας τις ανεπιθύμητες κηλίδες, πανάδες και δυσχρωμίες. Τέλειο;
Βότανο: Προσθέτουμε αποξηραμένα και τριμμένα βότανα εάν επιθυμούμε να εμπλουτίσουμε με επιπλέον καλλυντικές ιδιότητες το scrub μας. Στη παραπάνω συνταγή έχω επιλέξει την all time classic λεβάντα.


Σημειώσεις
Το παραπάνω scrub θα διατηρηθεί για 1 εβδομάδα στο ψυγείο. Μετά από αυτό το διάστημα θα οξειδωθεί ο χυμός του λεμονιού και δε θα έχει την ίδια ισχύ.
Αν δε σας αρέσει η υφή του προϊόντος ή τη βρίσκετε πολύ υδαρή μπορείτε να προσθέσετε άφοβα άλλες 2 κουταλιές της σούπας άλατα epsom.

Credits: everydayroots

7 σχόλια:

  1. πολλές καλησπέρες !
    να ρωτήσω αν εναλλακτικά θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ροζ αλάτι Ιμαλαίων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βεβαίως και μπορείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα και καλές γιορτές!
    Μπορούμε να χρησιμοπιήσουμε απλό ή και χοντρό αλάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θεωρητικά ναι. Σαν υλικό όμως τα άλατα Epsom δεν έχουν καμία σχέση με το απλό αλάτι πέρα από το όνομα. Θα ανεβάσω άρθρο εντός των ημερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ααα και καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα και από εμένα! Μπορούμε να χρησιμοποιούμε το scrub δύο φορές την εβδομάδα αντί για μία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι Αγγελική, αν και δεν υπάρχει λόγος. Η μια φορά την εβδομάδα καλύπτει τις ανάγκες του δερματος σε απολέπιση. Η υπερβολική χρήση προϊόντων απολέπισης θα ερεθίσει το δέρμα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF