Stick για τα τσιμπήματα εντόμων

Πλησιάζει πλέον επικίνδυνα το καλοκαιράκι και παράλληλα με το εντομοαπωθητικό spray που μάθαμε να φτιάχνουμε καλό θα ήταν να φτιάξουμε και ένα stick για τη περίπτωση που μας τσιμπήσει κάποιο έντομο, κουνούπι ή σκνίπα.
Για να μην αναγκάζεστε να εφαρμόζετε κάθε λίγο και λιγάκι φαρμακευτικά προϊόντα πάνω σε εσάς και τα παιδιά σας δοκιμάστε τη παρακάτω συνταγή και θα εντυπωσιαστείτε από την απλότητα αλλά και την αποτελεσματικότητα της.
Θα χρειαστείτε:
  1. 1 κουταλάκι του γλυκού μελισσοκέρι
  2. 3 κουταλάκια του γλυκού κερί καρναούβης (Carnauba wax)
  3. 3½ κουταλάκια του γλυκού λάδι καλέντουλας
  4. 1½ κουταλάκι του γλυκού καστορέλαιο
  5. 1 κουταλάκι του γλυκού βιταμίνη Ε
  6. 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
  7. 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομήλι
  8. 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree
  9. 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο βετιβέρια
  10. 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντα
  11. Θήκες lip balm
Λιώνουμε το μελισσοκέρι και το κερί καρναούβης σε bain marie και σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το λάδι καλέντουλας και το καστορέλαιο και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν όλα μαζί. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε για 1-2 λεπτά να "ηρεμήσει" το μίγμα και έπειτα προσθέτουμε τη βιταμίνη Ε και τα αιθέρια έλαια, ανακατεύοντας καλά. Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στις θήκες lip balm και το αφήνουμε να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.







Γιατί χρησιμοποιούμε τα συγκεκριμένα υλικά;

Μελισσοκέρι: Περιποιείται και μαλακώνει ιδανικά το δέρμα, απλά δε μπορεί να λείπει από καμία σπιτική συνταγή. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Κερί καρναούβης: Είναι υλικό γνωστό για τη σκληρότητα του. Η περίοδος χρήσης του stick είναι συνήθως το καλοκαίρι (στις διακοπές, στο camping κτλ.) οπότε θα χρειαστείτε τη σκληρότητα που θα προσδώσει το κερί για να μη σας λιώσει το προϊόν από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Καστορέλαιο: Καταπραΰνει και προστατεύει το δέρμα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Λάδι καλέντουλας: Αποτελεί εξαιρετική βάση για όλες τις σπιτικές παρασκευές, έχει μοναδικές αναπλαστικές και καταπραϋντικές ιδιότητες και επιπλέον βοηθά στη δερματική φλεγμονή. Διαβάστε περισσότερα εδώ και μάθετε να φτιάχνετε το λάδι της κάνοντας click εδώ.
Βιταμίνη Ε: Θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του προϊόντος και παράλληλα θα περιποιηθεί το δέρμα σας μέσω της αντιοξειδωτικής του δράσης. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Αιθέρια έλαια

Χαμομήλι: Είναι πολύ χρήσιμο και ήπιο αντισηπτικό σε δερματικούς ερεθισμούς, εξανθήματα και πληγές.
Λεβάντα: Είναι αντιφλεγμονώδης και αντισηπτική, κατάλληλη για το καθαρισμό των τραυμάτων. Παράλληλα απωθεί τα έντομα και σταματά την αιμορραγία.
Tea tree: Είναι ένα πολύτιμο αντιμικροβιακό και αντισηπτικό έλαιο.
Βετιβέρια: Ενισχύει το ανοσοποιητικό και προσδίδει στο προϊόν υπέροχο άρωμα.
Μέντα: Καταπραΰνει από τον ερεθισμό και τον κνησμό που προκαλεί το τσίμπημα, προσφέροντας παράλληλα δροσιά στο σημείο.


Σημειώσεις

  • Η παραπάνω συνταγή θα σας δώσει προϊόν για περίπου 2-3 θήκες lip balm.
  • Η διάρκεια ζωής του προϊόντος ανέρχεται σε περίπου 6 μήνες.
  • Η συνταγή δίνει ένα ισχυρό μίγμα από αιθέρια έλαια (μεγάλη συγκέντρωση) που θα πρέπει να εφαρμόζεται σε μικρές περιοχές του σώματος, όπως είναι ένα τσίμπημα εντόμου. Μη το χρησιμοποιείτε σε εκτεταμένη επιφάνεια δέρματος.
  • Μη χρησιμοποιήσετε το προϊόν σε περίπτωση που είστε αλλεργικοί ή παρουσιάζετε υπερευαισθησία στα αιθέρια έλαια. Διαβάστε περισσότερα για τις προφυλάξεις χρήσης των αιθέριων ελαίων.
  • Αν είστε έγκυος ή θηλάζετε συμβουλευτείτε τους παρακάτω πίνακες για το ποιά αιθέρια έλαια επιτρέπεται και ποιά απαγορεύεται να χρησιμοποιείτε.

0 comments:

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF