Φτιάξε σκυλολιχουδιές

Σε προηγούμενη ανάρτηση ασχοληθήκαμε με τα σκυλομπισκότα. Σήμερα θα φτιάξουμε το φημισμένο "σκυλοmuffin"!

Ευκολο, γρήγορο και πάνω από όλα γευστικό.

Θα χρειαστείτε:
  1. 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες
  2. 1 αυγό
  3. 1 κουταλιά της σούπας all-natural φυστικοβούτυρο
  4. 250 ml νερό
  5. 2 κούπες νιφάδες βρώμης
  6. 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
  7. 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  8. 2-3 μέτρια καρότα
Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πηρούνι. Προσθέτουμε το αυγό, το φυστικοβούτυρο και το νερό και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο multi τις νιφάδες βρώμης μαζί με τη σόδα φαγητού και το baking powder και τα χτυπάμε μέχρι να πάρουν τη μορφή αλευριού. Ρίχνουμε το "αλεύρι" που φτιάξαμε μέσα στο μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Τελειώνοντας, τρίβουμε τα καρότα στο τρίφτη (στις ψιλές τρύπες) και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Λαδώνουμε μια αντικολλητική φόρμα για muffins και ψήνουμε στους 200°C για 20-22 λεπτά.


Σημειώσεις
  • Το τελικό μίγμα θα είναι παχύρρευστο, ούτε σφικτό σαν ψωμί αλλά ούτε και νερουλό σαν μίγμα κρέπας. Αν σας βγει πιο σφικτό από όσο πρέπει προσθέστε σταδιακά περισσότερο νερό μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή υφή.
  • Φροντίστε το φυστικοβούτυρο που θα χρησιμοποιήσετε να είναι σκέτο (all-natural), χωρίς προσθήκες γλυκαντικών ή άλλως ουσιών. Η ξυλιτόλη ειδικά, μια γλυκαντική ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως, είναι ΤΟΞΙΚΗ για το σκύλο και ακόμα και μικρές δόσεις της οδηγούν σε θάνατο.
  • Σε περίπτωση που ο σκύλος σας πάσχει από παγκρεατίτιδα και ακολουθεί ειδική άλιπο δίαιτα μην του δώσετε φυστικοβούτυρο, αντικαταστήστε το με κάποιο άλλο συστατικό (λιωμένη κολοκύθα ή γλυκοπατάτα) ή παραλείψτε το εντελώς.
  • Τα σκυλοmuffins θα διατηρηθούν φρέσκα για μια εβδομάδα σε αεροστεγές βάζο.

Credits: positively, anightowlblog, 12tomatoes

0 comments:

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF