Φτιάξε απορρυπαντικό πλυντηρίου
Πλέον όλοι μπορούν πανεύκολα να φτιάξουν απορρυπαντικό για το πλυντήριο. Τα βασικά υλικά είναι λίγα και εύκολα προσβάσιμα και ο χρόνος που απαιτείται για τη παρασκευή του είναι επίσης ελάχιστος.
Μπορούμε να φτιάξουμε υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου, σε μορφή gel για να είμαι ακριβής, ή σε μορφή σκόνης. Παρακάτω θα βρείτε τις συνταγές και μια ακόμη για το πλύσιμο των μάλλινων ρούχων. Bonus το σπιτικό μαλακτικό!
Απορρυπαντικό πλυντηρίου #1
Το απορρυπαντικό αυτό είναι σε μορφή gel. Για τη συνταγή θα χρειαστείτε:
Τρίβουμε το σαπούνι σε έναν τρίφτη τυριού. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ένα λίτρο νερό να βράσει και, αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά στο ελάχιστο για να μην πιτσιλάει, ρίχνουμε λίγο-λίγο το τριμμένο σαπούνι ελιάς.
Απορρυπαντικό πλυντηρίου #2
Αν δε σας βολεύει το απορρυπαντικό σε υγρό, η δεύτερη συνταγή που δίνω είναι για απορρυπαντικό σε μορφή σκόνης.
Θα χρειαστείτε:
Απορρυπαντικό #3
Το απορρυπαντικό αυτό είναι απαλό και κατάλληλο για μάλλινα ρούχα. Θα χρειαστείτε:
Θα χρειαστείτε:
Μπορούμε να φτιάξουμε υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου, σε μορφή gel για να είμαι ακριβής, ή σε μορφή σκόνης. Παρακάτω θα βρείτε τις συνταγές και μια ακόμη για το πλύσιμο των μάλλινων ρούχων. Bonus το σπιτικό μαλακτικό!
Απορρυπαντικό πλυντηρίου #1
Το απορρυπαντικό αυτό είναι σε μορφή gel. Για τη συνταγή θα χρειαστείτε:
- 1 κουβά με καπάκι 5 lt
- 1 μπάρα αγνό σαπούνι ελιάς
- 1 κούπα βόρακα
- 1 κούπα σόδα πλυσίματος
- ¼ της κούπας γλυκερίνη
Τρίβουμε το σαπούνι σε έναν τρίφτη τυριού. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ένα λίτρο νερό να βράσει και, αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά στο ελάχιστο για να μην πιτσιλάει, ρίχνουμε λίγο-λίγο το τριμμένο σαπούνι ελιάς.
Το σαπούνι θα αφρίσει μόλις το ρίξουμε στο βραστό νερό. Είναι φυσιολογικό, προσέξτε όμως μη σας φουσκώσει πολύ και χυθεί.Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς και έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε το υπόλοιπο ζεστο νερό στο κουβά και διαλύουμε το βόρακα και τη σόδα πλυσίματος. Έπειτα ρίχνουμε μέσα στο κουβά το μίγμα με το σαπούνι που λιώσαμε και τη γλυκερίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Το μίγμα σε αυτή τη φάση θα είναι υγρό. Κλείνουμε με το καπάκι και το αφήνουμε για 24 ώρες να στερεοποιηθεί και να γίνει σαν πηχτό gel. Χρησιμοποιήστε ½ ή 1 κούπα, ανάλογα με το φορτίο και τη βρωμιά, στη θήκη του πλυντηρίου. Δείτε το video παρακάτω.
Απορρυπαντικό πλυντηρίου #2
Αν δε σας βολεύει το απορρυπαντικό σε υγρό, η δεύτερη συνταγή που δίνω είναι για απορρυπαντικό σε μορφή σκόνης.
Θα χρειαστείτε:
- 1 μπάρα αγνό σαπούνι ελιάς
- 1 κούπα βόρακα
- 1 κούπα σόδα πλύσεως
Απορρυπαντικό #3
Το απορρυπαντικό αυτό είναι απαλό και κατάλληλο για μάλλινα ρούχα. Θα χρειαστείτε:
- 4 κούπες τριμμένο σαπούνι ελιάς
- 4 κούπες βραστό νερό
- 1 κούπα μπλε οινόπνευμα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αιθέριο έλαιο
Οπωσδήποτε προσθέτουμε στην πλύση και χειροποίητο μαλακτικό, για να εξουδετερωθεί η σόδα που έχουμε προσθέσει στο απορρυπαντικό.Μαλακτικό πλυντηρίου
Θα χρειαστείτε:
- 250 ml μηλόξυδο ή λευκό ξύδι
- 750 ml νερό
- 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας
Σε όλες τις παραπάνω συνταγές μπορούμε να προσθέσουμε αιθέρια έλαια για να μοσχομυρίσουν τα ρούχα μας. Tea tree για τις απολυμαντικές του ιδιότητες, λεβάντα για άρωμα, λεμόνι για φρεσκάδα ή ότι άλλο προτιμάτε.
Καλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο απορρυπαντικό πλυντηρίου #1 δεν γράφει πόσο νερό χρειαζόμαστε συνολικά.
Από τον πεντόλιτρο κουβά να υποθέσω ότι είναι συνολικά 4-4,5 λίτρα περίπου?
Συνολικά θέλουμε 5 lt νερό. Στο 1 lt διαλύεις το σαπούνι και στα υπόλοιπα 4 lt διαλύεις τη σόδα με το βόρακα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτο το απορρυπαντικό διαλύεται καλά στους 40 βαθμούς? Ρωτάω γιατί έπλενα για μερικούς μηνες με αρκάδι στους 40 , και δημιούργησε γλίτσα στο τύμπανο τους πλυντηρίου και πολύ άσχημη οσμή. Χρειάστηκαν πολλά πλυσίματα με ξύδι σόδα και τελικά χλωρίνη στους 90 για να διορθωθεί. Σκέφτηκα λοιπον μήπως τα απορρυπαντικά με φυσικό σαπούνι είναι κατάλληλα μονο για τις υψηλες θερμοκρασίες. Τι λέει η εμπειρία σας ? Ευχαριστώ
Καλησπέρα. Δεν είχα κάποιο τέτοιο πρόβλημα μέχρι στιγμής. Δε χρησιμοποιώ Αρκάδι, αλλά αυτό που φτιάχνω εγώ. Ίσως το Αρκάδι δεν έχει σόδα μέσα, δε γνωρίζω ακριβώς τα συστατικά του, και αυτό να κάνει το τύμπανο να μαζεύει γλίτσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως το περιστατικό με την άσχημη οσμή που περιγράφετε μοιάζει με ένα παρόμοιο που συνέβη σε μια γνωστή μου, αλλά οφειλόταν στο γεγονός οτί είχαν μαζευτεί απόνερα από τη πλύση στο λάστιχο της πόρτας και δε παροχετεύονταν. Μόλις το κατάλαβε και τα άδειασε λύθηκε το πρόβλημα.
Μήπως να δοκιμάζατε κατά διαστήματα, μεταξύ των πλύσεων, να πλένετε στους 90° για να διαλύονται τα υπολείμματα σαπουνιού;
με το μαλακτικο απο μηλοξιδο δεν μυριζουν τα ρουχα ξυδι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι γιατί το ξύδι όταν στεγνώσει φεύγει και η μυρωδιά του.
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστω για την αμμεση απαντηση..πολυ ενδιαφερουσα σελιδα!!συγχαρητηρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήεφτιαξα το σαπουνι πλυντηριου .αλλα ξεχασα να βαλω γλυκερινη....ειναι απαραιτητη και αν ναι για ποιο λογο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν δίνω μια συνταγή υπάρχει λόγος που αυτή περιέχει τα συγκεκριμένα συστατικά. Η γλυκερίνη απορροφά και συγκρατεί υγρασία από τον περιβάλλοντα χώρο. Εξαιτίας του ιξώδους της δίνει "σώμα" στο απορρυπαντικό και αποτρέπει το διαχωρισμό των επιμέρους συστατικών του. Επιπλέον θα αποτρέψει το σαπούνι να στερεοποιηθεί και να κάνει σβώλους και κρούστα στο απορρυπαντικό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα!!Ευχαριστω που μπαινετε στον κοπο να απαντησετε στις αποριες μας. Καταλαβα οτι αυτο που εφτιαξα δεν κανει για το πλυντηριο ,ισως για καποια αλλη χρηση...Ειδα και τα σχολια των υπολοιπων..το αρκαδι πραγματι αφηνει πολλα υπολειμματα ..χρησιμοποιω το πρασινο του ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ, αλλα δεν ξερω κατα ποσον ειναι αγνο!!παντως εχει καλη συμπεριφορα, οφειλω να το πω!τα πιατα καθαριζουν και τα μαρμαρα,ακομα το χρησιμοποιω στο λουσιμο και αντι για αφροντους ..αφηνει αισθηση λιπαροτητας καιενυδατωσης αλωστε αυτος δεν ειναι ο λογος που βαζουμε τις διαφορες λοσιον και κρεμες? δεν ξερω για τις αποχετευσεις, σιγουρα θα υπαρχουν πολλα καταλοιπα και αυτο ειναι προβλημα ειδικα για μενα που ειμαι συνδεδεμενη με τον βιολογικο του δικτυου...πρεπει να σπανε τα λιπη στις σωληνες διοτι η αποφρακτικη δεν θα μας προλαβαινει..τι να υπαρχει γιαυτο? καυστικη σοδα? ποσο οικολογικο να ειναι? ξυδι, κατι αλλο? Επισης μου περασε το εκζεμα στα χερια που μου δημιουργουσε το σουπερ ενισχυμενο υγρο πιατων!!!και στον κηπο σαπουνονερο για την μελιγκρα..να ειστε καλα και να ανεβαζετε παντα τετοιες πληροφοριες να αφησουμε στην ακρη τα χημικα και να πλησιασουμε την φυση, οσο μπορουμε... και παλι ευχαριστω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι εύκολο να μας δώσετε σε γραμμάρια τις δοσολογίες;Θέλω να χρησιμοποιήσω σαπούνι απο το δικό μου.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Νίκος
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα. Μια μπάρα σαπουνιού ζυγίζει περίπου 120-130 γραμμάρια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ήθελα μια διευκρίνιση. Το μαλακτικό το χρησιμοποιούμε μαζί με το απορρυπαντικό στη πλύση ή όπως τα μαλακτικά του εμπορίου; Η γυναίκα μου το χρησιμοποιεί όπως τα άλλα μαλακτικά και διαμαρτύρεται ότι άλλε φορές τα ρούχα καθαρίζουν καλά κι άλλες φορές όχι!!!
Ευχαριστώ πολύ
Σωκράτης
Καλημέρα Σωκράτη. Το μαλακτικό μπαίνει στη θήκη του μαλακτικού, όχι μαζί με το απορρυπαντικό. Η καθαριότητα μάλλον δεν έχει να κάνει με το μαλακτικό, όσο με τη βρωμιά του φορτίου ρούχων κάθε φορά. Εγώ προσωπικά θυμάμαι αμέτρητες φορές τα ρούχα να μη καθαρίζουν καλά ούτε με τα απορρυπαντικά του εμπορίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήωραιο ιστολογιο και εγω ειμαι λατρης των φυσικων προιοντων
ΑπάντησηΔιαγραφήφτιαχνω τα σαπουνάκια μου και τωρα θελω να καταργησω το απορυπαντικο πλυντηριου του σουπερ μαρκετ σημερα προσπαθω με πρασινο σαπουνι να κανω υγρο πλυντηριου ρουχων
πραγματικα πολυ καλη δουλεια.μπραβο σου.να σε ρωτησω κατι ομως.ποσο σιγουρο ειναι οτι το φυσικο απορρυπαντικο μας δεν προκαλει βλαβη στο πλυντηριο μας?σ ευχαριστω πολυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα κάνω κι εγώ μια ερώτηση...
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω φτιάξει σαπούνι με ελαιόλαδο και έλαιο καρύδας(60/40), μπορώ να κατασκευάσω μ αυτό τη συνταγή νούμερο 2?
Έχω διαπιστώσει ότι όταν λιώνεις σαπούνι που περιέχει και άλλο λάδι εκτός από ελαιόλαδο, το μείγμα δεν γίνεται ομοιογενές.
Αν κάνω σκόνη θα έχω κάποιο πρόβλημα?
Καλησπέρα. Δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο. Είναι γεγονός πως το λιωμένο έτοιμο σαπούνι δε μπορεί ποτέ να φτάσει την ομοιογένεια του υγρού σαπουνιού (φτιαγμένου από ποτάσσα δηλαδή). Δοκιμάστε τη σκόνη. Δε θα έχετε κανένα πρόβλημα. Γιαυτό ακριβώς το λόγο δίνω και άλλες εναλλακτικές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο δοκίμασα χθες.Η αναλογία ελαίων στο σαπούνι ήταν αυτή που αναφέρω παραπάνω, 60:40.Έβαλα 1/4 της κούπας στο πλυντήριο αλλά έκανε πού αφρό λόγω του ελαίου καρύδας.Ίσως θα έπρεπε να είχα βάλει λιγότερο γιατί το πλυντήριο δεν ήταν γεμάτο.
Θα το δοκιμάσω με πλήρη πλύση και λιγότερο την επόμενη φορά.
Ευχαριστώ
ΔΙΑ ΤΟ Α[ΠΡΡΥΜΑΤΙΚΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
ΑπάντησηΔιαγραφή-----------------------------------------
1ον Μεγάλη ή μικρή πλάκα άγνό σαπούνι έλιάς ? καί λεύκό ή πράσινο ? Άρκάδι ή Παπουτσάνη ?
2ον Βόρακα¨ Πού θά τόν βρώ καί πόσα γραμμάρια ?
3ον Σόδα ¨ Καυστική σόδα ( ΝαΟΗ )
4ον Γλυκερίνη¨ Πού θά τήν βρώ ?
5ον Ή κούπα είναι τσαγιού ?
Εύχαριστώ.
1ον: Κανονική. Ότι σας αρέσει, ακόμα καλύτερα αν το φτιάξετε μόνος σας.
ΑπάντησηΔιαγραφή2ον: 1 κούπα. Τον προμηθεύεστε από καταστήματα με πρώτες ύλες καλλυντικών ή φαρμακεία. Εναλλακτικά τον αναζητάτε σε καταστήματα με γεωργικά προϊόντα.
3ον: Σόδα πλύσεως. Όχι καυστική.
4ον: Την προμηθεύεστε από καταστήματα με πρώτες ύλες καλλυντικών ή φαρμακεία.
5ον: Η κούπα είναι του τσαγιού.
Εύχαριστώ πολύ.Όταν τήν φτιάξω θά σάς ένημερώσω διά τό άποτέλεσμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΝΟΙΩΘΩ ΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΩ ΣΕ ΜΙΑ ΦΙΛΕΝΑΔΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ,ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ,ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΣ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΗΖΕΙ,ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΟΝΟ,
Α! ΤΟ ΝΕΡΟ,ΔΕ ΗΤΑΝ ΑΠΕΣΤΑΓΜΕΝΟ.
Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν προσθέσουμε εσανς στα απορρυπαντικά για πιο έντονο άρωμα υπάρχει πρόβλημα
στο τελικό αποτέλεσμα ή στη δράση του απορρυπαντικού;
Για άρωμα προτιμήστε αιθέριο έλαιο και όχι συνθετικά αρώματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτοίμασα την συνταγή για το υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου όπως τις οδηγίες, αλλά την επόμενη μέρα δεν είχε την μορφή τζελ. Είχε διαχωριστεί. Τι μπορεί να μην έγινε σωστά;
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί έτσι όπως είναι αν το ανακαινίζω πριν από κάθε χρήση; ή πρέπει να πεταχτεί;
Ευχαριστώ!
Καλησπέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι γω ακολούθησα πιστά τις οδηγίες σε συστατικά και ποσότητες, και την επόμενη μέρα είχε διαχωριστεί. Είναι η 2η φορά που το έφτιαξα και μου συνέβη το ίδιο!
Τι συμβαίνει τελικά???
Καλησπέρα κα. Βάσω και κα. Νατάσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε μπορώ να καταλάβω γιατί σας συμβαίνει αυτό το πράγμα και ειλικρινά δε μπορώ να σκεφτώ κάτι. Κανονικά πρέπει να γίνεται κάτι σαν gel.
Ανακινείστε το καλά και χρησιμοποιήστε το κανονικά. Δε χάνει τις ιδιότητες του.
Τελικά τα κατάφερα στην 5η προσπάθεια. Αγόρασα σαπούνι Μασσαλίας από βιολογικό κατάστημα και το αποτέλεσμα ήταν ένα ωραιότατο τζελ. Κανένας διαχωρισμός, τέλεια συνοχή. Τα ρούχα πεντακάθαρα και πολύ μαλακά. Τελικά παίζει ρόλο το σαπούνι που χρησιμοποιείς. Δεν θέλει 100% ελαιόλαδο, όπως χρησιμοποίησα στις αποτυχημένες μου προσπάθειες.
ΑπάντησηΔιαγραφήδοκιμάστε με Μασσαλίας!
Καλησπέρα, έφτιαξα την συνταγή νο 2 χρησιμοποιώντας την δοσομετρική κούπα των 250 μλ και 130 γραμ. τριμμένο σαπούνι (μία μπάρα).
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα βαλω στο πλυντήριο 1/4 της ιδιας κούπας για 5 κιλα ρουχα.
Είναι σωστες οι αναλογιες ?
Και άλλη μια ερώτηση. Το νο 3 για μάλλινα είναι και αυτό για το πλυντηριο?
Τι ποσότητα βάζουμε σε 1-2 κιλα ρούχων ?
Σε ευχαριστω πολύ . Κάτια
Εν αναμονη της απάντησης , εφτιαξα το νο 3 απορρυπαντικό χρησιμοποιώντας την δοσομετρικη κούπα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟταν όμως πρόσθεσα το μπλε οινόπνευμα, το μίγμα αραίωσε και έγινε σαν νερό.
(η μυρωδια του οινοπνέυματος είναι πολύ έντονη).
Δεν το χρησιμοποίησα στα ρουχα αλλα το κράτησα για καθαρισμο του σπιτιού.
Γιατί δεν έγινε καλό όμως? Κατια
Καλημέρα Κάτια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜέχρι μισή κούπα μπορείς να χρησιμοποιήσεις, ανάλογα με τη βρωμιά των ρούχων και τον κάδο του πλυντηρίου (εγώ χρησιμοποιώ μισή κούπα αλλά το πλυντήριο μου χωράει 8 kg ρούχα).
Το #3 απορρυπαντικό το χρησιμοποιώ για πλύσιμο στο χέρι, μιας και τα μάλλινα δεν τα βάζω στο πλυντήριο. Υγρό πρέπει να σου βγει.
Ευχαριστω για την απαντηση. Μιλαμε παντα για την κουπα των 250 ml οχι καποια μικροτερη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο απορρυπαντικο για τα μαλλινα δεν σου μυρίζει πολυ το μπλε οινοπνευμα?
Γίνεται να βάλουμε λευκο?
Καλημέρα! Να ευχαριστήσω κατ' αρχήν για τον θησαυρό γνώσεων και εμπειριών που μας εμπιστεύεστε κι έπειτα θα ήθελα να ρωτήσω η γλυκερίνη σε όλες τις συνταγές που αναφέρετε θα πρέπει να είναι υγρή ή κάνει και η σαπουνόμαζα γλυκερίνης που φτιάχνουμε τα διακοσμητικά σαπουνάκια?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα,θα ήθελα να κάνω και εγώ μία ερώτηση, η γλυκερίνη σε όλες τις συνταγές που αναφέρετε θα πρέπει να είναι υγρή ή κάνει και η σαπουνόμαζα γλυκερίνης που φτιάχνουμε τα διακοσμητικά σαπουνάκια?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα παραπάνω απορρυπαντικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο πλύσιμο κουβέρτας;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα!!!Να πω τον πόνο μου.;;; Φτιάχνω απορρυπαντικό πλυντηρίου σε υγρή μορφή ,με δικό μου σαπούνι εδώ και 4 χρόνια με την συνταγή που γράφεις και συ παραπάνω.Σκέφτομαι πλέον να το σταματήσω γιατί τα λευκά μου μονίμως γαριασμένα και γενικά ρούχα που πολλές φορές τα πλένω 3 και 4 φορές.Τσάμπα η κούραση μου δηλαδή!!!Από την άλλη δεν θέλω να γυρίσω πάλι στα χημικά που σταμάτησα με τόση χαρά.Τι μπορώ να κάνω για να ενισχύσω το απορρυπαντικό μου;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚυρία ΚΡΗΤΙΚΟΥ χαίρεται. Ηθελα να σας ρωτήσω αν βρήκατε λύση στο πρόβλημά σας, επειδή κι εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα. Φτιάχνω υγρό απορρυπαντικό και με δικό μου σαπούνι και με αγοραστό (καραβάκι) και ενώ καθαρίζει βρωμιές και λεκέδες, τα λευκά γαριάζουν. Ψάχνω να βρώ λύση, αλλά μέχρι στιγμής δεν έβγαλα άκρη. Εσείς τι κάνατε τελικά; Γυρίσατε στα απορρυπαντικά του εμπορίου ή συνεχίζετε; Εγώ το ψάνω και δοκιμάζω και το λευκαντικό με οξυζενέ. Κάτι κάνει.... Ισως είμαι πολύ ιδιότροπη; Πείτε μου αν θέλετε και τις δικές σας προσπάθειες. Περιμένω νέα σας.
ΔιαγραφήΔημητρης : εννοοιτε μαγειρικη σοδα ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνταγη ενα ποσο ph πρεπει να εχει; την εκανα με σαπουνι ελαιολαδου με 0% υπερλιπανση και μου βγαινει με υψηλο ph. Πρεπει να ειναι 9-10.εχετε καμια ιδεα; Να το κατεβασω με κιτρικο οξυ;
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπέρα! ήθελα να ρωτήσω γράφετε
ΑπάντησηΔιαγραφή"Οπωσδήποτε προσθέτουμε στην πλύση και χειροποίητο μαλακτικό, για να εξουδετερωθεί η σόδα που έχουμε προσθέσει στο απορρυπαντικό."
ισχύει και για τις 3ης συνταγές αυτό η μόνο για την τελευταία??
ευχαριστω πολυ!
καλησπέρα έκανα και εγώ το απορρυπαντικό νο2 και δεν μου κανει πολύ αφρό.τα ρούχα βεβαια εχουν καθαρίσει. έτσι πρέπει να γίνεται ή εχω κάνει κάποιο λάθος?ευχαριστώ Άννα
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπέρα έφτιαξα το απορρυπαντικό νο2 αλλα δεν κάνει πολύ αφρό ετσι πρέπει να γίνει ή έκανα κάποιο λάθος?τα ρούχα βεβαια έχουν καθαρίσει.ευχαριστώ Άννα
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σας. Χρησιμοποιώ το υγρό αλλά και τη σκόνη εδώ και δύο χρόνια περίπου.
ΑπάντησηΔιαγραφή1. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ το υγρό απορρυπαντικό σε δικό μου σαπούνι αλλά και σε αρκάδι. Οι σκόνες στην επιφάνεια και το σαπούνι κομματάκια λυωμένο.
2. Τα πλυμένα μου ρούχα, οταν μένουν κλειστά, ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑΓΓΙΣΜΕΝΟ ΛΑΔΙ. Μονο εγώ το αντιμετωπίζω;;;
Οταν αλλάζουν οι εποχές πλενω με του εμπορίου γιατι διαφορετικά θέλουν ολα τα ρουχα πλύσιμο. Εχω απογοητευτεί.
Καληςπερα σε ολους. Ειναι δυνατή η παρασκευή απορρυπαντικού ρούχων για το πλυντήριο με χρήση ζεόλιθου, βορακα , Πρασινου σαπουνιού και σόδας πωλήσεως, και σε ποιες αναλογίες;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω άσπρο τριμένο σαπούνι ελιάς που βρίσκω στην Ευριπίδου; (είναι σαπούνι Σάμου) Ή να πάρω βιολογικό Μασσαλίας; Έχω επίσης υγρό σαπούνι Καστίλλης. Κάνει για το απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων;
ΑπάντησηΔιαγραφήHot θεμα το σπιτικο απορρυπαντικο τελικα ! Αποριες κ ερωτησεις ατελειωτες ... όπως και οι εκδοχες του :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα.. θέλω να ρωτήσω κάτι ..έφτιαξα ένα απορρυπαντικό με σαπούνι βόρακα κ σόδα σε 4 λιτά νερο κ το μείγμα μου είναι αρκετά νερουλό είναι σωστό ????
ΑπάντησηΔιαγραφήΈφτιαξα κι εγώ υγρό πλυντηρίου την συνταγή πράσινο σαπούνι σόδα και βορακα επισης πρόσθεσα εσάνς σανταλοξυλο.....τέλειο αποτέλεσμα καθαρά ρούχα μοχοβολιστα....Και σεβασμό στον πλανήτη μας που ειναιτο πρώτο που πρέπει να προσέχουμε...
ΑπάντησηΔιαγραφή