Βούτυρο Kokum

Με προέλευση την Ινδία και την Αφρική, από το φυτό Garcinia indica, έχει λευκό χρώμα, είναι ξηρό, σκληρό και άοσμο. Χρησιμοποιείται συχνά ως υποκατάστατο του βουτύρου κακάο. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται στην Ινδία για να μαλακώσουν το άγριο δέρμα και να αποκαταστήσουν την ελαστικότητα του.

Αποτελείται από συστατικά τα οποία επιταχύνουν και υποβοηθούν την κυτταρική αναγέννηση στο δέρμα. Χρησιμοποιείται τόσο σε καλλυντικά και κρέμες, όσο και στην παρασκευή σαπουνιών.
Είναι πλούσιο σε ωφέλιμα λιπαρά οξέα τα οποία βοηθούν στη οξυγόνωση των κυττάρων της επιδερμίδας και καθιστά τα θρεπτικά συστατικά έτοιμα για κατανάλωση από τους ιστούς του δέρματος.
Επίσης περιέχει αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε και είναι κατάλληλο για την πρόληψη και την κάλυψη των ρυτίδων. Δεν φράσσει τους πόρους και απορροφάται ταχέως. Προσδίδει πολυτέλεια και ξεχωριστή υφή στις καλλυντικές παρασκεύες σας. Βοηθά στην ανανέωση των κουρασμένων και γηρασμένων κυττάρων, ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και είναι ιδανικό για την περιποίηση της σε περιπτώσεις συνυπάρχουσας δερματοπάθειας. Δημιουργήστε με το βούτυρο kokum, πάντα σε συνδυασμό με άλλα έλαια και βούτυρα, κρέμες, body butters, lip balms, βάσεις για προϊόντα make up, ενυδατικές αλοιφές και προϊόντα ενυδάτωσης μαλλιών.

0 comments:

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF