Βούτυρο Cupuacu

Το δέντρο Cupuaçu ή επιστημονικά Theobroma grandiflorum, είναι ιθαγενές, τροπικό φυτό της Βραζιλίας και γενικά της Νοτίου Αμερικής, κατά μήκος του Αμαζονίου, όντας συγγενικό με το κακαόδεντρο. Σε αντίθεση με αυτό, οι καρποί του cupuaçu δε περιέχουν καφεΐνη.

Το βούτυρο του προέρχεται από έκθλιψη των καρπών του, είναι απαλό και κρεμώδες στην υφή, και περιέχει φυτοστερόλες, ένα ασαπωνοποίητο συστατικό που επιδρά στη κυτταρική μεμβράνη, επαναφέροντας την ισορροπία στη δραστηριότητα των λιπιδίων στην επιδερμίδα. Επίσης περιέχει τανίνες, κατεχίνες και φλαβονοειδή.
Παρουσιάζει μεγάλη υδατοαπορροφητικότητα, λόγω των στερολών αυτών, γεγονός που το καθιστά μέγιστο ενυδατικό παράγοντα, για το δέρμα και τα μαλλιά. Είναι σκληρό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και λιώνει στην επαφή με τη θερμοκρασία του σώματος. Το βούτυρο cupuaçu είναι ενυδατικό προϊόν. Προσφέρει στο δέρμα ευχάριστη υφή και απαλότητα και βελτιώνει την ελαστικότητα και την υγρασία του. Προτείνεται σαν προσθήκη σε προϊόντα για ξηρό και γερασμένο δέρμα, για δερματοπάθειες όπως ψωρίαση, δερματίτιδα και έκζεμα, σε lip balm, αποσμητικά και σε conditioner για τα μαλλιά, καθώς προσδίδει λάμψη και ενυδάτωση στην τρίχα.

0 comments:

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF