Βούτυρο Shorea

Το βούτυρο Shorea ή Sal Butter, προέρχεται από την Ινδία και το φυτό επιστημονικά ονομάζεται Shorea Robusta. Έχει λευκό χρώμα και είναι άοσμο. Έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές στον κόσμο της κοσμετολογίας και τη βιομηχανία καλλυντικών, λόγω των ενυδατικών και θεραπευτικών ιδιοτήτων του.


Για αυτές ακριβώς τις ιδιότητες χρησιμοποιήθηκε για αιώνες στην Ινδία, και κυρίως για την προστασία και την περιποίηση του δέρματος από την ήλιο και τον άνεμο.
Λόγω της ιδιαίτερης σύνθεσης των λιπαρών του, έχει υψηλό επίπεδο αντιοξειδωτικών και ενυδατικών παραγόντων. Λιώνει στη θερμοκρασία του σώματος, κάνοντας το ιδανικό συστατικό σε αποσμητικά stick και lip balm. Επίσης συμπεριφέρεται καλά σαν πρόσθετο σε σαπούνια και κρέμες.
Προτεινόμενα επίπεδα σε κρέμες: 3-5%, σε σαπούνι: 3-6%, σε conditioner: 2-5%. Περιέχει υψηλά επίπεδα σε στεατικά και ολεϊκά οξέα καθώς και μικρή ποσότητα πολυακόρεστων λιπαρών οξέων. Χρησιμοποιείται για να προσδώσει καλή εφαρμοστικότητα σε κρέμες και καλλυντικά προϊόντα, συνδυάζοντας καλή ενυδάτωση και αντιοξειδωτική δράση. Είναι παρόμοιο με το βούτυρο κακάο σε ιδιότητες, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παρόμοιες εφαρμογές με αυτό. Έχει εφαρμογές σε ξηρό δέρμα, ερεθισμούς δέρματος όπως κοκκινίλες, κνησμό και δερματοπάθειες, όπως το έκζεμα, σε συγκάματα, ηλιακά εγκάυματα και μικρές αμυχές. Βάλτε το στις δερμοσκληρύνσεις των πελμάτων και των αγώνων, σε ρυτίδες για να τις απαλύνει, σε σκασμένα από το κρύο χέρια και σαν βάση σε κρέμες για μυϊκούς πόνους. Μπορεί να ανακουφίσει τα τσιμπήματα εντόμων και τις δερματικές αλλεργίες. Τέλος, επειδή φυσικά διαθέτει αντιηλιακή προστασία της τάξης του 6 SPF, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αντιηλιακές κρέμες.

0 comments:

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF