Διάλυμα μαγνησίου

Σε προηγούμενο άρθρο είδαμε τι είναι το μαγνήσιο, γιατί χρειάζεται και ποιές οι επιπτώσεις στην υγεία μας από την έλλειψη του. Είναι μεταλλικό στοιχείο ζωτικής σημασίας για την υγεία των οστών, των δοντιών, των μυών και των αρθρώσεων αλλά και κατά του stress και της σωματικής και πνευματικής κόπωσης.


Συμπληρώματα μαγνησίου σε μορφή δισκίων ή πόσιμου διαλύματος υπάρχουν και πωλούνται στα φαρμακεία. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως μπορούμε να το αναπληρώσουμε με διαδερμική χορήγηση στον οργανισμό μας. Μπορείτε να το αγοράσετε και έτοιμο από το εμπόριο, αλλά γιατί να το κάνετε αφού είναι γελοίο να το παρασκευάσετε;
Θα χρειαστείτε:
  1. ½ κούπα νιφάδες χλωριούχου μαγνησίου
  2. ½ κούπα αποσταγμένο νερό
  3. 1 πυρίμαχο γυάλινο δοχείο
  4. 1 μπουκάλι spray (πλαστικό ή γυάλινο)
Βράζουμε το νερό για 1-2 λεπτά και το ρίχνουμε μέσα στο πυρίμαχο δοχείο, όπου έχουμε τοποθετήσει απο πριν τις νιφάδες μαγνησίου, και ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και το ρίχνουμε στο καθαρό μπουκάλι spray. Έτοιμο.


Πως το χρησιμοποιώ;
Απλά ψεκάζουμε πάνω σε γυμνό δέρμα, χέρια, πόδια και στομάχι. 10-20 ψεκασμοί την ημέρα είναι υπέραρκετοί. Στην αρχή θα νιώσετε ένα γαργάλημα. Μη τρομάξετε, είναι φυσιολογικό. Αν σας ενοχλεί η αίσθηση, αραιώστε με περισσότερο νερό το μαγνήσιο. Το αφήνουμε στο δέρμα να στεγνώσει ή αν μας ενοχλεί το ξεπλένουμε μετά από 20 λεπτά.


Σημειώσεις
Το μίγμα θα διατηρηθεί για περίπου 6 μήνες.
Νιφάδες μαγνησίου βρίσκουμε στο εμπόριο και τα φαρμακεία (πχ. αυτές). Αν δε βρείτε χλωριούχο μαγνήσιο μεταχειριστείτε θειικό μαγνήσιο (άλατα epsom) με την ίδια μέθοδο και δοσολογία.
Χρειαζόμαστε αποσταγμένο νερό για να έχει το τελικό προϊόν μας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
Οι ανάγκες μαγνησίου κατά τη περίοδο της εγκυμοσύνης αυξάνονται κατακόρυφα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παραπάνω διάλυμα ελεύθερα μιας και θεωρείται ασφαλές. Για να είστε όμως 100% βέβαιοι οτί συμφωνεί και ο γιατρός σας θα ήταν προτιμώτερο να ζητήσετε τη γνώμη του.

9 σχόλια:

  1. να 'μαι πάλι κι εγώ !
    όλο απορίες είμαι, ελπίζω να μην ενοχλώ ...
    το λοιπόν: άντε και φτιάξω το διάλυμα, πως θα το χρησιμοποιήσω στην οδοντόκρεμα που έχεις δώσει παραπάνω;
    θα χρησιμοποιήσω μόνο τις νιφάδες ή θα κάνω όλη την επεξεργασία χωρίς όμως το αποσταγμένο νεράκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το διάλυμα δε χρησιμοποιείται στην οδοντόκρεμα. Με το διάλυμα ψεκάζεις το δέρμα και το αφήνεις να απορροφηθεί. Στην οδοντόκρεμα θα βάλεις τη σκόνη. Αν το μαγνήσιο είναι σε νιφάδες κοπάνα το σε ένα γουδί να γίνει σκόνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για Άμεση Απορρόφηση του Μαγνησίου με Παράλληλη Χρήση του σπρέι Τι προτείνετε σε Συμπλήρωμα από το στόμα χωρίς όμως ζωικές ουσίες και οστρακοειδή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το χλωριούχο μαγνήσιο αντενδείκνυται σε περίπτωση νεφροπάθειας;;;;;; Σας παρακαλω απαντήστε μου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γειά σας έχω μία απορία το χλώριο που περιλαμβάνει και που όλοι ξέρουμε ότι είναι καταστροφικό για τον οργανισμό μας για πιο λόγο να το βάλουμε μέσα μας. Μήπως πρέπει να πάρουμε άλλη μορφή μαγνησίου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το αλάτι που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να επιβιώσει ονομάζεται χλωριούχο νάτριο. Το χλώριο είναι ένα χημικό στοιχείο που δημιουργεί δεσμούς με άλλα στοιχεία και φτιάχνει ενώσεις. Όταν μιλάμε για ένα στοιχείο πως είναι χλωριούχο δεν εννοούμε πως έχει μέσα του χλωρίνη. Χλωριούχο κάλιο, χλωριούχο νάτριο, χλωριούχο μαγνήσιο, χλωριούχο ασβέστιο, όλα εντελώς απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Μη τα συγχέετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το συμπληρωμα με χαπι υπαρχει στα φαρμακεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατι αφηνει στο δερμα,υπολειμματα...της σκονης;δεν το παρασκευασα σωστα;Η δοση ηταν ακριβως,οπως αναφερθηκατε παραπανω...διορθωνεται;ευχαριστω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πόσα γραμμαρια είναι η μισή κούπα? Εγώ έχω φακελάκι σε σκόνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF