Σαμπουάν για ξηρά μαλλιά

Μια πολύ εύκολη εναλλακτική λύση για σπιτικό σαμπουάν, χωρίς να προϋποθέτει περίεργες αλχημείες, είναι αυτή που σας δίνω παρακάτω.

Δυστυχώς, αντίθετα με ότι υποστηρίζουν μερικοί, αν λουστείτε με σκέτο πράσινο σαπούνι το αποτέλεσμα θα είναι ξηρά και σίγουρα μπερδεμένα μαλλιά. Με λίγες επιπλέον προσθήκες αποκτάτε ένα σαμπουάν που καθαρίζει, δε ξηραίνει αλλά ούτε λαδώνει τα μαλλιά. Δεν ενδείκνυται τόσο για λιπαρά μαλλιά, όσο για κανονικά προς ξηρά.
Θα χρειαστείτε:
  1. ¼ της κούπας οργανικό γάλα καρύδας
  2. της κούπας υγρό πράσινο σαπούνι
  3. ½ κουταλάκι του γλυκού βιταμίνη Ε
  4. 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο της προτίμησης σας
Συνδυάζουμε όλα τα υλικά σε ένα παλιό μπουκάλι από σαμπουάν και ανακινούμε καλά να ενσωματωθούν. Είναι κατάλληλο και για ξύρισμα, αν το διαλύσουμε με ¼ της κούπας αποσταγμένο νερό. Ανακινούμε καλά πριν από κάθε χρήση. Θα διατηρηθεί περίπου για ένα μήνα.

Σημείωση
  • Αν δε μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο έτοιμο υγρό πράσινο σαπούνι, μπορείτε να το φτιάξετε στο σπίτι ακολουθώντας αυτή τη πολύ απλή συνταγή (#1).
  • Για πολύ ξηρά μαλλιά προσθέστε ½ κουταλιά ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο.

5 σχόλια:

  1. Καλημέρα!

    Έχω αρχίσει να χρησιμοποιώ σαπούνι (πράσινο, Καστίλλης,Μασσαλίας, κλπ) για σαμπουάν, προσθέτω και διάφορα όπως μηλόξυδο, θυμάρι, δενδρολίβανο, κλπ αλλά τα μαλλιά δεν φαίνονται φρεσκοπλυμμένα και λουσμένα και αφήνουν μια αίσθηση λιπαρότητας στα χέρια. Μήπως κάτι δεν κάνω σωστά γιατί όσους διαβάζω να το έχουν κάνει είναι ενθουσιασμένοι και δεν το αλλάζουν! Υπάρχει η δυνατότητα παρασκευής σαμπουάν χωρίς σαπούνι?
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χωρίς σαπούνι δυστυχώς δε γνωρίζω κάποια συνταγή. Επίσης αν υπάρχει κάποια τέτοια συνταγή δε γνωρίζω αν θα καθαρίζει γενικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα για σαμπουάν έκανα ένα σαπούνι με καστορέλαιο λάδι καρύδας και ελαιολαδο!μετά το έτριπσα και το σκέπασα με νερό αποσταγμένο!Αλλα άμα έχει κρύο παγώνει μήπως έχετε κάποια λυσή!Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτές οι δοσολογίες για πόσο νερό είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποια συνταγη για λιπαρα μαλλια.ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF