Body butter στο mixer

Body butter. Στο mixer. Χμμμ...
Αν σας ελκύει η ιδέα ενός σπιτικού body butter με 3 υλικά, ένα αιθέριο έλαιο, χωρίς ίχνος χημικού και με μπόλικο χτύπημα στο mixer, τότε είστε στη σωστή σελίδα. Αφράτο και απαλό, ενυδατικό και προστατευτικό, θα χαρίσει απαλή και βελούδινη υφή στο δέρμα σας.


Χρησιμοποιείστε το στα σκασμένα χέρια, στα πόδια μετά το ξύρισμα, σε φτέρνες και αγκώνες και γενικά παντού στο σώμα σας. Η παρασκευή του είναι πανεύκολη και σε λιγότερο από μισή ώρα θα είναι έτοιμο. Είναι τόσο αγνό που μπορείτε σχεδόν να το φάτε!
Θα χρειαστείτε:
  1. 1 κούπα shea butter
  2. ½ κούπα λάδι καρύδας (σε στερεή μορφή)
  3. ½ κούπα λάδι αμύγδαλο
  4. 2 κουταλιές της σούπας gel αλόης
  5. ½ κουταλάκι του γλυκού βιταμίνη Ε (ή 4-5 κάψουλες)
  6. 2 κουταλάκια του γλυκού αραρούτι
  7. 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο της προτίμησης σας
  8. Πυρίμαχο δοχείο
  9. Μεταλλικό δοχείο ή μπασίνα
  10. Mixer (μεγάλο ή χειρός)
Λιώστε σε χαμηλή θερμοκρασία και σε bain marie το βούτυρο και το λάδι καρύδας. Μόλις λιώσουν, αποσύρετε από τη φωτιά, μεταφέρετε το μίγμα στο μεταλλικό δοχείο, προσθέστε το αμυγδαλέλαιο και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει, σε θερμοκρασία δωματίου, για 15 λεπτά.


Έπειτα προσθέστε την αλόη, τη βιταμίνη Ε και το αιθέριο έλαιο και ανακατέψτε.


Περιμένετε μέχρι το μίγμα να αρχίσει να στερεοποιείται.


Μόλις γίνει αυτό, ξεκινήστε να το χτυπάτε με το mixer.


Σε λίγα λεπτά της ώρας θα αρχίσει να αποκτά κρεμώδη, απαλή και αφράτη υφή. Προσθέστε το αραρούτι και συνεχίστε το ανακάτεμα.


Μόλις φτάσει στην επιθυμητή υφή (περίπου σαν σαντιγύ), βάλτε το με μια σπάτουλα σε καθαρά, αποστειρωμένα βαζάκια και είναι έτοιμο για χρήση.


Πραγματικά θα το λατρέψετε...

Σημειώσεις
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αμυγδαλέλαιο που σας προτείνω με κάποιο άλλο έλαιο που ταιριάζει καλύτερα στο δέρμα σας.
Η βιταμίνη Ε είναι προαιρετική, αλλά κατά τη γνώμη μου δε πρέπει να λείπει από κανένα σπιτικό καλλυντικό, μιας και συντηρεί το προϊόν που θα φτιάξουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δεν έχει καμία παρενέργεια και επιπλέον μας χαρίζει τις ευεργετικές και κυρίως τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες.
Το αραρούτι απορροφά την extra λιπαρότητα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά και αλεύρι tapioca (tapioca starch).
Διατηρείται σε δροσερό μέρος για περίπου 3 μήνες, εφ'όσον προσθέσετε ως συντηρητικό τη βιταμίνη Ε. Αν τη παραλείψετε θα σας κρατήσει για λιγότερο χρόνο.
Η ποσότητα που σας δίνω θα σας δώσει 3-4 βαζάκια μικρού μεγέθους ή 1-2 μεσαία ή 1 μεγάλο. Χρησιμοποιήστε το ή χαρίστε το στις φίλες σας για να το λατρέψουν και αυτές.
Όπως συμβαίνει με όλα τα σπιτικά καλλυντικά, το προϊόν δε παρουσιάζει την απορροφησιμότητα των προϊόντων του εμπορίου. Βάλτε μικρή ποσότητα και κάντε απαλό massage μέχρι να απορροφηθεί.

8 σχόλια:

  1. kalispera super sintagi kai idea mou dosate, auto omos pou ithela na rotiso einai i analogia se grammaria poso einai?diladi mia koupa voutiro posa grammaria na ipologiso?sas euxaristo poli..katia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kalispera super sintagi mas dosate.exo omos tin exis aporia pos na ipologiso tin koupa se grammaria.diladi mia koupa voutiro karite posa grammaria einai?sas euxaristo poli..katia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάτια καλησπέρα και σε ευχαριστώ. Επειδή χρησιμοποιώ δοσομετρικές κούπες, δε το έχω ζυγίσει ποτέ για να σου πω ακριβώς. Θα πρέπει και εσύ να χρησιμοποιήσεις δοσομετρικές κούπες, όπως περιγράφω σε αυτό το άρθρο:
    http://oliviart-gr.blogspot.gr/2013/01/m.html
    Δοκίμασε τη συνταγή πρώτα με μικρότερη ποσότητα και αν σου αρέσει, κάνεις και μεγαλύτερη δόση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα!Πολύ ωραίο το blog!Χίλια μπράβο!Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής....
    Σε περίπτωση που δεν έχουμε στη διάθεση μας σκόνη αραρούτι θα μπορούσαμε να το αντικαταστήσουμε με corn flour...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστώ πολύ!
    Βεβαίως και μπορείτε. Αλλά να γνωρίζετε πως γενικά το αραρούτι δίνει καλύτερη υφή στα καλλυντικά προϊόντα και το προτιμούνε περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπερα ! θα μπορουσαμε να ριξουμε καποιο απο τα γνωστα συντηρητικά που χρησιμοποιούμε σε κρέμες...πχ geogard για να συντηρηθεί περισσότερο? ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η καλύτερη συνταγή που δοκίμασα, έπειτα από πολλεεεες προσπάθειες (αποτυχημένες θα έλεγα..😃) Ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες μαζί μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραία συνταγή, θέλω να ρωτήσω όταν κρυώσει σκληραίνει;; Δυστυχώς με κάποιες άλλες συνταγές είναι σύνηθες φαινόμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF