Corn flour· Εναλλακτικές χρήσεις που δε γνωρίζατε μέχρι σήμερα

Μήπως ανήκετε σε εκείνους που πίστευαν μέχρι σήμερα πως το άμυλο καλαμποκιού (γνωστό και ως κορν φλάουρ, corn flour, νισεστές ή άνθος αραβοσίτου) είναι καλό μόνο για να δένει σάλτσες και σούπες;


Ξανασκεφτείτε το και διαβάστε παρακάτω, ώστε να γνωρίσετε μερικές από εναλλακτικές χρήσεις του.
Τι είναι το άμυλο αραβοσίτου; Πρόκειται για το άμυλο που προέρχεται από το άλεσμα του σπόρου του καλαμποκιού, με ευρεία χρήση στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Δεν περιέχει γλουτένη.
Εφαρμογές στο σώμα μας

Ερεθισμός πάνας: Μετά από κάθε αλλαγή πάνας ταμπονάρετε το πωπουδάκι του μωρού σας με λίγο corn flour, αντί για το talc του εμπορίου. Αν έχετε χρόνο φτιάξτε το μόνοι σας με δύο απλά υλικά κάνοντας click εδώ.
Ηλιακά εγκαύματα: Για να απαλύνετε τον πόνο και τον ερεθισμό ανακατέψτε καλά 1 κούπα corn flour, μέσα στο νερό της μπανιέρας σας και παραμείνετε μέσα σε αυτό για 20-30 λεπτά της ώρας.
Εγκαύματα: Αναμίξτε μια κουταλιά της σούπας corn flour, μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και 8 κούπες χλιαρό νερό. Βουτήξτε μια καθαρή κομπρέσα μέσα στο μίγμα και τοποθετήστε τη πάνω στο έγκαυμα για 20-30 λεπτά. Επαναλάνετε 2-3 φορές ημερησίως.
Καθαρισμός προσώπου: Για να ελέγξετε τη λιπαρότητα ταμπονέρετε το πρόσωπο σας με λίγο corn flour.
Σαπούνι προσώπου: Για να καθαρίσετε εναλλακτικά το πρόσωπο σας αναμίξτε 2 κουταλιές της σούπας corn flour, 2 κουταλιές της σούπας γλυκερίνη και ½ κούπα νερό. Θερμάνετε και ανακατέψτε το μίγμα μέχρι να διαλυθούν τα συστατικά και να γίνει διαυγές. Πλύνετε με αυτό το πρόσωπο σας αντί για σαπούνι.
Μάσκα προσώπου: Αναμίξτε ¼ της κούπας corn flour, 2 κουταλιές της σούπας γάλα και 1 ασπράδι αυγού. Ανακατέψτε καλά και εφαρμόστε το μίγμα σαν μάσκα. Αφήστε τη να δράσει για 15-20 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε με άφθονο νερό.
Μαλλιά: Για να κάνετε ένα γρήγορο φρεσκάρισμα αν δεν έχετε χρόνο για κανονικό λούσιμο πασπαλίστε το τριχωτό της κεφαλής με λίγο corn flour και έπειτα βουρτσίστε καλά τα μαλλιά σας. Το corn flour θα απορροφήσει τη περίσσεια λιπαρότητα.
Αρωματική πούδρα: Γεμίστε ένα δοχείο με corn flour και ρίξτε μέσα μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας. Ανακατέψτε καλά.
Ερεθισμοί και αλλεργίες: Για να ανακουφιστείτε από δήγματα εντόμων, αλλεργικές αντιδράσεις και ερεθισμούς φτιάξτε μια πάστα από corn flour και νερό και εφαρμόστε στη πάσχουσα περιοχή.
Σύγκαμμα: Πασπαλίστε τη πάσχουσα περιοχή με corn flour για να ανακουφιστείτε.
Απόσμηση: Το corn flour είναι το βασικό συστατικό του σπιτικού αποσμητικού. Εναλλακτικά τρίψτε τις μασχάλες σας με οινόπνευμα και έπειτα πασπαλίστε τις με λίγο corn flour.
Πόδια: Για να ελαττώσετε το κνησμό από καταστάσεις όπως το "πόδι του αθλητή" (τριχοφυτίαση), κρατήστε τα στεγνά πασπαλίζοντας τα πόδια αλλά και τα παπούτσια σας με corn flour.
Ακμή: Μια εναλλακτική προσέγγιση στο πρόβλημα της ακμής είναι η παρακάτω που σας δίνω. Πλύνετε το πρόσωπο σας με απλό σαπούνι και νερό και στεγνώστε το καλά. Έπειτα πασπαλίστε το με corn flour και αφήστε το πάνω στο δέρμα σας να απορροφήσει τη λιπαρότητα που είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνη για την ακμή. Τόσο απλά.


Εφαρμογές στο σπίτι μας

Παράθυρα: Αναμίξτε μια κουταλιά της σούπας corn flour και ένα κουταλάκι του γλυκού σαπούνι σε 1 λίτρο νερό. Χρησιμοποιήστε αντί του κλασσικού καθαριστικού τζαμιών και στεγνώστε με ένα καθαρό πανί.
Ασημικά: Φτιάξτε μια πάστα από corn flour και νερό και γυαλίστε τα ασημικά σας με ένα καθαρό πανί.
Χαλιά: Για να καθαρίσετε στάμπες και λεκέδες από το χαλί αναμίξτε ίσες ποσότητες από corn flour και γάλα. Εφαρμόστε στο λεκέ και αφήστε το να στεγνώσει. Έπειτα τρίψτε καλά το σημείο με μια βούρτσα και τέλος αναρροφήστε τα υπολείμματα με ηλεκτρική σκούπα.
Δερμάτινες επιφάνειες: Για να αφαιρέσετε λιπαρά στίγματα πασπαλίστε το σημείο με corn flour, αφήστε το να παραμείνει όλη νύχτα και τέλος τρίψτε με βούρτσα.
Υφάσματα: Για να αφαιρέσετε λιπαρούς λεκέδες και λαδιές από τα ρούχα σας ή άλλα υφάσματα στεγνώστε το λεκέ όσο περισσότερο μπορείτε με λίγο απορροφητικό χαρτί και πασπαλίστε το σημείο με corn flour. Τινάξτε το ύφασμα μετά από λίγα λεπτά, ώστε να φύγει το πλεονάζον corn flour, βουτήξτε το σημείο του λεκέ σε λίγο λευκό ξύδι και έπειτα πλύντε το στο πλυντήριο κανονικά. Δε θα μείνει ίχνος από το λεκέ.
Λαδιές στο δρόμο, την αυλή ή το γκαράζ: Πασπαλίστε τους λεκέδες με corn flour, αφήστε το να καθίσει όλη νύχτα και έπειτα πλύνετε με το λάστιχο.
Λεκέδες από αίμα: Φτιάξτε μια πάστα από corn flour και νερό. Εφαρμόστε στη περιοχή του λεκέ, τρίψτε το απαλά και αφήστε το να στεγνώσει. Βουρτσίστε τη ξεραμένη πάστα. Επαναλάβετε τη διαδικασία αν χρειαστεί.
Οσμή μούχλας στα βιβλία: Πασπαλίστε corn flour ανάμεσα στις σελίδες των παλιών βιβλίων που έχουν αποκτήσει τη χαρακτηριστική οσμή, αφήστε το όλη νύχτα και τινάξτε τα το επόμενο πρωί.
Κατσαρίδες: Αναμίξτε ίσες ποσότητες corn flour και γύψου σε σκόνη. Ανακατέψτε καλά το μίγμα και πασπαλίστε το στα σημεία όπου φωλιάζουν κατσαρίδες.
Φτιάξτε baking powder: Αν έχετε ξεμείνει από baking powder αναμίξτε 1 μέρος corn flour, 1 μέρος σόδα φαγητού και 2 μερη κρεμόριο. Έτοιμο.

Credits: care2, flusterbuster, spotts17

4 σχόλια:

  1. καλημέρα καλώς όρισες !
    άλλο ένα εξαιρετικό άρθρο που μας ενημερώνει για ότι πιο χρήσιμο !!!
    υπέροχα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα!!! Υπέροχο blog μοναδικές ιδέες :)
    Έχεις βραβειάκι!! Χρόνια πολλά :)

    http://www.mydreamland.gr/%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%B9/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τιμή μου αγαπητή φίλη! Καλή χρονιά να έχουμε!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετική δουλειά...! Ευχαριστούμε...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF