Αρωματικό σιρόπι με φουντούκι
Συνεχίζοντας το προηγούμενο άρθρο με τίτλο "Φτιάξε αρωματικά σιρόπια για τον καφέ" σας δίνω μια ακόμα συνταγή για σιρόπι με άρωμα φουντούκι.
Είναι υπέροχο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τόσο στον καφέ σας όσο και στη ζαχαροπλαστική σας, σε κρέμες, παγωτά, mousse, ποτά, pancakes ακόμα και σε σάλτσες. Χρειάζεστε μόλις 3 υλικά και λίγο από το χρόνο και τη δημιουργικότητα σας.
Θα χρειαστείτε:
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε επάνω τα φουντούκια. Ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά της ώρας και μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρετε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν. Αφαιρέστε τυχόν φλούδια, που μπορεί να πικρίσουν το σιρόπι, τρίβωντας τα με ένα καθαρό πανί ή πετσέτα. Τέλος χοντροκόψτε τα ή σπάστε τα, περνώντας τον πλάστη από πάνω τους ή χτυπώντας τα με σφυρί κρεάτων.
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το νερό και τη ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και ανακατέψτε καλά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη χαμηλώστε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια και προσθέστε τα φουντούκια. Μαγειρέψτε το μίγμα για 30-40 λεπτά, μέχρι δηλαδή να έχει συμπυκνωθεί αρκετά το σιρόπι και να ευωδιάσει η κουζίνα σας με το άρωμα του καβουρδισμένου φουντουκιού.
Θα διατηρηθεί για ένα περίπου μήνα σε σκοτεινό και δροσερό σημείο του σπιτιού, εκτός ψυγείου.
Είναι υπέροχο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τόσο στον καφέ σας όσο και στη ζαχαροπλαστική σας, σε κρέμες, παγωτά, mousse, ποτά, pancakes ακόμα και σε σάλτσες. Χρειάζεστε μόλις 3 υλικά και λίγο από το χρόνο και τη δημιουργικότητα σας.
Θα χρειαστείτε:
- 500 ml νερό
- 500 gr καστανή ζάχαρη
- 250 gr ωμά φουντούκια
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε επάνω τα φουντούκια. Ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά της ώρας και μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρετε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν. Αφαιρέστε τυχόν φλούδια, που μπορεί να πικρίσουν το σιρόπι, τρίβωντας τα με ένα καθαρό πανί ή πετσέτα. Τέλος χοντροκόψτε τα ή σπάστε τα, περνώντας τον πλάστη από πάνω τους ή χτυπώντας τα με σφυρί κρεάτων.
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το νερό και τη ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και ανακατέψτε καλά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη χαμηλώστε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια και προσθέστε τα φουντούκια. Μαγειρέψτε το μίγμα για 30-40 λεπτά, μέχρι δηλαδή να έχει συμπυκνωθεί αρκετά το σιρόπι και να ευωδιάσει η κουζίνα σας με το άρωμα του καβουρδισμένου φουντουκιού.
Όσο περισσότερο χρόνο μαγειρέψετε το σιρόπι τόσο περισσότερο θα πήξει και τόσο πιο δυνατό θα γίνει το άρωμα του. Σημειώστε ακόμα πως το σιρόπι θα πήξει ακόμα περισσότερο μόλις κρυώσει.Στο σημείο που θα θεωρήσετε πως σας ικανοποιεί η υφή του σιροπιού σουρώστε το και βάλτε το σε ένα καθαρό, γυάλινο βάζο. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν βάλετε το καπάκι. Έτοιμο.
Θα διατηρηθεί για ένα περίπου μήνα σε σκοτεινό και δροσερό σημείο του σπιτιού, εκτός ψυγείου.
Είσαι υπέροχη σ ευχαριστώ πολύ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία.
Να 'σαι πάντα καλά!!
Την ιδια γραμμη τηρω αν θελω να κανω και σιροπι αμυγδαλου?
ΑπάντησηΔιαγραφή