Τα πιο αφράτα pancakes

Πολύς ντόρος για τα pancakes και εγώ προσωπικά δεν είχα φτιάξει ποτέ. Μια ημέρα είπα να το επιχειρήσω και έτσι βρεθήκαμε εδώ να σας εξιστορήσω την εμπειρία μου και να μοιραστώ την καταπληκτική συνταγή που βρήκα (και τροποποίησα ελάφρώς). Τα συγκεκριμένα pancakes γίνονται πολύ αφράτα και γευστικά.


Αν επιχειρήσατε στο παρελθόν και αποτύχατε, σας εκλιπαρώ να ξαναδοκιμάστε με αυτή τη συνταγή. Είναι πολύ εύκολη και τα υλικά τα έχετε ήδη στο σπίτι σας. Για το μόνο που θα χρειαστεί να προβληματιστείτε είναι με τι θα τα στολίσετε. Εγώ τα συνόδευσα με φυστικοβούτυρο, μπανάνα και σιρόπι σφενδάμου, που είχα αγοράσει λίγο καιρό πριν. Απλά εκπληκτικά!
Θα χρειαστείτε:
  1. ¾ της κούπας γάλα
  2. 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 2 κουταλάκια του γλυκού φυσικό χυμό λεμόνι
  4. 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  5. 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  6. ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  7. ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  8. 1 αυγό
  9. 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
  10. extra βούτυρο για το ψήσιμο

Βάλτε το γάλα μαζί με το χυμό λεμόνι σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη για 5 λεπτά να "ξινίσει". Σε ένα άλλο μπολ προσθέστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε τα. Μετά την πάροδο των 5 λεπτών προσθέστε στο γάλα το αυγό και το βούτυρο και ανακατέψτε καλά με έναν αυγοδάρτη. Προσθέστε στο μίγμα του γάλακτος το άλλο μίγμα με τα στερεά ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθούν τυχόν σβώλοι. Το μίγμα σας θα πρέπει να είναι σχετικά παχύρρευστο. Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Μπορείτε να παραλείψετε το τελευταίο βήμα. Αν όμως επιλέξετε αυτή τη μικρή αναμονή να ξέρετε πως τα pancakes σας θα γίνουν ακόμα πιο αφράτα.
Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βουτυρώστε το. Για κάθε pancake ρίξτε στο ζεστό τηγάνι ¼ της κούπας μίγματος. Θα γίνει ένα pancake στο μέγεθος της παλάμης σας. Δε χρειάζεται να το απλώσετε, το κάνει μόνο του το μίγμα. Μόλις δείτε να σχηματίζονται φυσαλλίδες πάνω στην επιφάνεια του pancake είναι έτοιμο για γύρισμα. Για το γύρισμα χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα. Ψήνετε και από την άλλη μεριά για περίπου 45-60 δευτερόλεπτα, μέχρι να ροδίσει, και είναι έτοιμο.



Μερικές ιδέες για συνοδευτικά

Μπορείτε να τα γλυκάνετε με μέλι (αυτούσιο ή αραιωμένο με νερό σε αναλογία 1:1), σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης, μαρμελάδα ή sauce σοκολάτας. Από φρούτα, σε μικρά κομμάτια, ότι τραβάει η όρεξη σας· φράουλα, μπανάνα, βατόμουρα, μύρτιλλα, μήλο, ροδάκινο, ακτινίδιο, ξερά σύκα κτλ. Αρωματίστε και στολίστε τα με κανέλα, φυστικοβούτυρο, κομματάκια κουβερτούρας, πραλίνα φουντουκιού, ωμούς ξηρούς καρπούς (καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα) ή και σαντιγύ. Φαντασία να υπάρχει.
Καλοφάγωτα!

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,
    Σας παρακαλώ ,θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας για τη χρήση των αντικολλητικών
    μαγειρικών σκευών.Έχετε ίσως μελετήσει το θέμα.Με ποιο τρόπο βεβαιωνόμαστε για τη
    χρήση ασφαλών και υγιεινών -προς εμας και το περιβάλλον –υλικών?Με ποιο τρόπο
    επιτυγχάνεται άραγε η #αντι#κολλητικότητά τους?
    Από πριν ευχαριστώντας σας,εύχομαι καλό απόγευμα.

    Ιωάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF