Φτιάξε αναζωογονητικό ορό με βιταμίνη C

Πανεύκολη συνταγή για serum προσώπου με δύο μόνο υλικά για καθημερινή, αγνή περιποίηση της επιδερμίδας. Απαλύνει τις πανάδες και τον αποχρωματισμό της επιδερμίδας, έχει συσφιγκτικές ιδιότητες και αντιρυτιδική δράση.


Η μόνη περιποίηση που θα χρειαστείτε πριν τον ύπνο σας. Τέρμα στις πανάκριβες κρέμες νυκτός που τάζουν λαγούς με πετραχήλια και συνήθως συνοδεύονται από μικρό καλάθι για τα κεράσια σας.
Θα χρειαστείτε:
  1. 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη (κρύσταλλους) βιταμίνης C
  2. 2 κουταλάκια του γλυκού φυτική γλυκερίνη
  3. Σκουρόχρωμο γυάλινο μπουκαλάκι
Σε ένα καθαρό γυάλινο μπολ αναμίξτε τη γλυκερίνη με τη σκόνη βιταμίνης C. Ανακατέψτε πολύ καλά το μίγμα μέχρι να λιώσουν εντελώς οι κρύσταλλοι της βιταμίνης C. Τοποθετήστε το μίγμα στο καθαρό και αποστειρωμένο μπουκαλάκι σας και φυλάξτε το σε ένα σκοτεινό και ξηρό σημείο του σπιτιού.

 


Πως το χρησιμοποιώ;
Εφαρμόστε σε καθαρό δέρμα 3-4 σταγόνες από το μίγμα κάνοντας απαλό massage με κυκλικές κινήσεις, έως ότου απορροφηθεί εντελώς.

Σημειώσεις
Κρύσταλλους βιταμίνης C θα βρείτε στα φαρμακεία. Διάφορες εταιρείες εμπορεύονται βιταμίνες σε άλλες μορφές, όπως τη σκόνη που ζητάει η συνταγή στην προκειμένη περίπτωση, από τις κλασικές κάψουλες ή αναβράζοντα δισκία στα οποία έχουμε συνηθίσει.
Ξεκινήστε τη χρήση του προϊόντος μια φορά την ημέρα, πριν από τη νυκτερινή κατάκλιση. Αν θεωρήσετε πως είστε ικανοποιημένες με τα αποτελέσματα και έχετε το περιθώριο χρησιμοποιήστε το δύο φορές την ημέρα, δηλαδή πρωί και βράδυ.
Επειδή το προϊόν δε περιέχει καθόλου συντηρητικά φροντίστε να φτιάχνετε μικρές ποσότητες που θα σας καλύψουν για δύο εβδομάδες. Αυτή είναι η διάρκεια ζωής του.
Αν παρουσιάσετε ερυθρότητα ή αίσθημα καύσου στην περιοχή εφαρμογής πλύνετε το πρόσωπο σας με δροσερό νερό και μειώστε την αναλογία σκόνης βιταμίνης C προς γλυκερίνη στην επόμενη δόση που θα φτιάξετε.

5 σχόλια:

  1. αυτο το serum ειναι για ολους τους τυπους επιδερμιδας? η γλυκερινη δεν δημιουργει λιπαροτητα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η γλυκερίνη δεν πρέπει να διαλύεται σε νερό;Στη συνταγή σας εννοείτε γλυκερίνη που είναι ήδη αραιωμένη;Αδιάλυτη η γλυκερίνη προκαλεί ξηρότητα και ερεθισμό στο δέρμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλειες η πρώτα σεις όλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά σας. Η Βιταμίνη C ανεβάζει το ph στις κρέμες όμως. Τι κάνουμε με το παραπάνω ορό;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μπόρεσα να διαλύσω τη σκόνη στη γλυκερίνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF