Αλοιφή που γιατρεύει... τα πάντα

Θα σας δώσω μια συνταγή για μια αλοιφή που κάνει απλά... τα πάντα. Αν πρέπει να φύγετε σε ένα ερημικό νησί και σας επιτρέπεται να επιλέξετε μόνο μια αλοιφή για να πάρετε μαζί σας, τότε αυτή είναι η ιδανική. Τι ακριβώς κάνει;

  1. Ενυδατώνει τα σκασμένα, από το κρύο, χέρια
  2. Μαλακώνει και περιποιείται σκασμένες φτέρνες, αγκώνες και γόνατα
  3. Είναι άριστο ενυδατικό για όλο το σώμα
  4. Είναι κατάλληλη για τα χείλη, ως lip balm
  5. Καταπραΰνει θερμικά και ηλιακά εγκάυματα
  6. Περιποιείται τα συγκάματα στα μωρά
  7. Είναι καλό αντισηπτικό για πληγές και εκδορές
  8. Είναι κατάλληλη για τη ξηροδερμία του τριχωτού
Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε:
  1. ½ κούπα βιολογικό λάδι καρύδας
  2. ½ κούπα βιολογικό ελαιόλαδο
  3. 2 κουταλιές της σούπας αγνό μελισσοκέρι
  4. 3-4 κάψουλες βιταμίνη Ε
  5. 12 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
  6. 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι
  7. 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree
Το λάδι καρύδας είναι φυσικό ενυδατικό, καθώς και αντιβακτηριδιακό. Το ελαιόλαδο έχει ένα σωρό αντιοξειδωτικά καθώς και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η λεβάντα καταπραΰνει, το λεμόνι καθαρίζει και απολυμαίνει και το tea tree είναι αντιβακτηριδιακό και αντιμυκητιασικό. Η βιταμίνη Ε είναι αντιοξειδωτική και φυσικό συντηρητικό. Τι άλλο θέλετε από μια αλοιφή;

Πως το φτιάχνω;
Η διαδικασία είναι ήδη, λίγο ή πολύ, γνωστή από παλαιότερες αναρτήσεις. Σε bain marie λιώνουμε το μελισσοκέρι με τα λάδια ανακατεύοντας καλά. Μόλις λιώσουν όλα μαζί αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια (για να μην εξατμιστούν από τη πολλή θερμότητα), τη βιταμίνη Ε (τρυπάμε με μια βελόνα την κάψουλα για να βγει το υγρό) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας. Τοποθετούμε το μίγμα σε αποστειρωμένο βαζάκι, το αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί και είναι έτοιμο για χρήση. Αν επιθυμείτε μια πιο κρεμώδη υφή χτυπήστε την αλοιφή με μιξεράκι του καφέ, ανά διαστήματα 15 λεπτών, μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Μοιραστείτε τη συνταγή... Θα σας ευγνωμονούν όλοι!

Credits: campwander, onegoodthingbyjillee

13 σχόλια:

  1. Γιατί δεν μπορώ να κοινοποιήσω στο facebook αυτήν την θαυμάσια αλοιφή..;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάνε αντιγραφή του link της δημοσίευσης από τη γραμμή διεύθυνσης (πάνω) και επικόλλησε το στην ενημέρωση κατάστασης σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορώ να προσθέσω σ' αυτή τη συνταγή gel αλόης που έχω σε γλάστρα?
    Αν ναι, σε τι ποσοστό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε αυτήν όχι. Σε άλλες συνταγές που έχουν και υδατική φάση, όπως είναι το gel αλόης, ναι. Αν βάλεις αλόη εδώ θα βγάλεις κάτι άλλο που δε θα είναι η παραπάνω αλοιφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα και σ ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
    Ήμουνα έτοιμη να την κάνω τη βλακία..
    Καμιά συνταγή κρέμας με αλόη έχουμε?
    Επίσης θα ήταν ενδιαφέρουσα η παρασκευή σαπουνιού με gel αλόης.
    Απ ότι είδα υπάρχη μία συνταγή για σαπούνι, αυτή εδώ θα ήθελα όμως δοκίμαζα όλη την διαδικασία απ την αρχή και όχι με έτοιμο σαπούνι.
    Δεν τόλμησα όμως ακόμα να το κάνω γιατί δεν είμαι σίγουρη αν θα πρέπει να αντικαταστήσω το νερό με την αλόη ή αν θα πρέπει να την προσθέσω μετά, κατά το trace.Αν μπορούσες να με διαφωτήσεις θα σου ήμουν ευγνώμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα και σε σένα. Οι αναγνώστες μου έχουν τη τάση να προτρέχουν! Έχω υποσχεθεί και στο παρελθόν να ανεβάσω συνταγή για κρέμα προσώπου με αλόη και μάλλον θα το επισπεύσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χεχε!! Η ανάγκη για δημιουργία βλεπεις!!
    Τουλάχιστον να δημιουργούμε χρήσιμα πράγματα.
    Σε αναμονή λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γειά σας... πολύ ενδιαφέρουσα η αλοιφή σας και φαίνεται εφαρμόσιμη ακόμα και από τους πλέον αρχάριους όπως εγώ. Θα ήθελα να ρωτήσω πως ακριβώς χρησιμοποιήται για την ξηροδερμία του τριχωτού...να υποθέσω πριν το λούσιμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα desdes. Θα εφαρμόσεις μικρές ποσότητες στο τριχωτό, κάνοντας απαλό massage, πριν το λούσιμο. Θα το αφήσεις για 15 λεπτά με μισή ώρα και μετά θα λουστείς καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα σας. θα ήθελα να ρωτήσω για την αλοιφή ποιά είναι η τιμή κόστους? και με αυτή τη δοσολογία τι ποσότητα σε ml βγαίνει? ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα Λίτσα. Κοστολόγιο δε μπορώ να σου βγάλω ακριβώς. Εξαρτάται από που θα αγοράσεις και πόσο θα πληρώσεις για τα υλικά σου. Υπάρχει πχ. λάδι καρύδας με 5€ το κιλό και λάδι καρύδας με 30€ το κιλό. Υπάρχουν ακριβά και φθηνά αιθέρια έλαια. Η ποσότητα που θα σου δώσει θα είναι γύρω στα 150-200 ml αλοιφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα σας,
    η αλοιφή είναι κατάλληλη για χρήση στο πρόσωπο?
    ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα gsta.
    Ναι είναι κατάλληλη, αλλά θα τη βρεις λιπαρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF